Radu Carp: În TVR au fost numite arbitrar 60 de persoane pe funcţii de conducere. Cer convocarea de urgenţă a CA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şefa TVR, Irina Radu, contestată de liberalul Radu Carp pentru numirile a 60 d epersoane în funcţii de conducere. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Şefa TVR, Irina Radu, contestată de liberalul Radu Carp pentru numirile a 60 d epersoane în funcţii de conducere. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalul Radu Carp susţine că în TVR au fost numite arbitrar 60 de persoane pe funcţii de conducere, fără parcurgerea etapelor de evaluare profesională, el solicitând convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului de Administraţie al televiziunii publice pentru a anula această decizie şi pentru a demara calendarul evaluărilor structurilor de conducere interimare.

„În TVR au fost numite arbitrar un număr record 60 de persoane cu funcţii de conducere, fără parcurgerea etapelor de evaluare profesională Asistăm în ultimul timp la încercări repetate şi reuşite de a distruge televiziunea publică”, susţine Radu Carp, membru în CA al TVR, într-un comunicat de presă.

El afirmă că o astfel de încercare tocmai s-a consumat cu succes, prin adoptarea proiectului de lege care prevede eliminarea taxei radio-tv. „Majoritatea parlamentară din jurul PSD nu a avut nicio ezitare în a elimina această sursă de finanţare, singura care constituie o garanţie a independenţei editoriale. De acum încolo, SRTV şi SRR vor fi finanţate de la bugetul de stat, vor avea statut de instituţii publice şi vor trebui să aplice întocmai programul de guvernare al viitorului Guvern“, completează Radu Carp.

Potrivit acestuia, vineri s-a consumat o a doua încercare reuşită în aceeaşi direcţie. „În ciuda repetatelor cereri de a efectua evaluarea managerilor care a fost oprită fără niciun motiv sub mandatul doamnei Irina Radu, cereri adresate de mai mulţi membri ai CA (printre care mă număr), am fost înştiinţaţi că evaluările nu îşi au rostul, că de fapt comisiile de evaluare sunt consumatoare de timp şi de bani şi că cea mai bună metodă este numirea directă a persoanelor cu atribuţii de conducere direct de către Preşedintele - Director General. Astfel, au fost numite în funcţie, fără niciun fel de evaluare a activităţii lor profesionale, nu mai puţin de 60 de persoane. Această măsură este fără precedent”, precizează Carp.

Radu Carp explică faptul că, până în prezent, erau numiţi în funcţii, după efectuarea evaluărilor, doar membrii Comitetului Director, iar acum CA a fost doar informat post-factum de aceste numiri, ceea ce, în opinia sa, este ”un prim pas în instaurarea unei conduceri arbitrare a televiziunii actual publice, în viitorul apropiat televiziune de stat”.

„Singura poziţie de conducere în care nu s-a efectuat o numire este cea a directorului Departamentului Ştiri. Mai mult ca sigur, această poziţie este rezervată unui membru din conducerea PSD (sau care va avea acordul personal al domnului Liviu Dragnea) ce va fi desemnat odată cu desemnarea membrilor viitorului cabinet Grindeanu în prima şedinţă a conducerii PSD din ianuarie 2017. Acesta va fi utimul pas în direcţia pesedizării complete a TVR”, mai susţine Radu Carp.

El solicită convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului de Administraţie al TVR pentru a anula această decizie arbitrară şi pentru a demara calendarul evaluărilor structurilor de conducere interimare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite