Radio Erevan şi Dreapta românească

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După alegeri să ne descreţim frunţile şi să  ascultăm ce zice folclorul despre o temă durută... Eu doar le-am adunat.

  • Întrebare: E adevărat că PDL este un partid de dreapta? Răspuns: E adevărat. Pe alocuri a devenit chiar conservator, dar asta s-a întîmplat abia după ce PD(L) a fost singurul partid românesc care a organizat în 1999 la Bucureşti întrunirea Comitetului Internaţionalei Socialiste. Iar vestea şi mai bună e că niciun membru nu s-a revoltat la devierea spre Partidul Popular European.
  • Întrebare: E adevărat că toţi liderii Dreptei româneşti sînt angajaţi la Stat? Răspuns: Aici nu sîntem foarte siguri. Ce ştim însă sigur e că au mai multe ştate de plată. Ba mai mult: putem băga mîna în foc că nimeni nu a lucrat o oră la privat.
  • Întrebare: E adevărat că PNL trece de la ALDE la PPE? Răspuns: PPE nu a confirmat, însă, vă putem garanta că nu e ultima trecere. PPE e doar o haltă de apropiere a PNL de rivalul său istoric PNŢCD.
  • Întrebare: Cîţi dintre liderii Dreptei româneşti au fost membri PCR? Răspuns: Nu vă putem da un răspuns exact. Ce ştim însă sigur e că PCR a fost cea mai bună şcoală de partid a Dreptei româneşti şi asta e cam tot ce-i uneşte…
  • Întrebare: A existat MRU în alegeri?  Răspuns: Nu ştim dar a fost auzit cugetînd: „Ştim cât de zdrobitoare a fost înfrângerea şi la PSD” (MRU)
  • Întrebare: Care este culmea trădării? Răspuns: E atunci cînd „Băsescu a trădat băsismul”. (Tapalagă).
  • Întrebare: Ce este PMP? Răspuns: Încă nu suntem sigur ce este PMP, însă, vă putem spune cu siguranţă ce este Udrea: „colivăreasa lui Băsescu” (Pora).
  • Întrebare: E adevărat că partidul Elenei a anunţat că are un rezultat din două cifre şi că a fost furat? Răspuns: Sîntem nevoiţi să facem cîteva rectificări. Nu „a Elenei”, ci a lui Traian, nu „două”, ci una, nu „i s-a luat”, ci i s-a dat...
  • Întrebare: E adevărat că PSD este partid de stînga? Răspuns: Cercetătorii noştri caută încă urme şi dovezi în acest sens, aşa că nu ne putem pronunţa. Ce ştim însă sigur este că în acest moment este singurul partid coerent şi consecvent de dreapta din România, iar fenomenul cel neobişnuit e următorul: cu cît întinereşte mai mult, cu atît devine mai de dreapta…
  • Întrebare: E adevărat că Traian Băsescu şi Victor Ponta au parcurs în campania electorală  cam 30.000 km (cumulat)? Răspuns: Foarte adevărat, se ştie fiecare centimetru parcurs. Există, însă, o mare necunoscută: nu se ştie cine a platit benzina şi taxa de drum.
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite