RAAPPS scoate la vânzare 694 de vile de protocol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila de protocol în care locuieşte Mircea Geoană Foto: Adevărul
Vila de protocol în care locuieşte Mircea Geoană Foto: Adevărul

Guvernul va scoate la vânzare, prin licitaţie, vilele deţinute de RAAPPS, potrivit unei ordonanţe de urgenţă emise recent de Executiv.

Potrivit ordonanţei, de locuinţe de protocol vor beneficia miniştrii, secretari de stat şi cei cu funcţii asimilaţi acestora precum şi . În acest fel, premierul Victor Ponta încearcă să restrângă aria celor care au acces la locuinţe de protocol.

De pe lista beneficiarilor au fost scoşi astfel consilierii miniştrilor şi secretarilor de stat, şefii de cabinet ai demnitarilor sau directorii din ministere.

RAAPPS va scoate la vânzare 694 de vile sau locuinţe de protocol şi va păstra 64 pentru demnitarii menţionaţi.

Contractul de închiriere încetează de drept la data încetării calităţii care a determinat atribuirea locuinţei de serviciu, în cazul miniştrilor, inclusiv persoanelor care ocupă funcţii asimilate celei de ministru şi miniştrilor delegaţi, respectiv după o perioadă de 3 luni de la data numirii în funcţie în cazul secretarilor de stat şi persoanelor care ocupă funcţii asimilate celei de secretar de stat.

Cum se organizează licitaţia

 Nu pot participa la licitaţie persoanele care au datorii faţă de R.A.-A.P.P.S. înregistrate în evidenţele contabile ale regiei la data înscrierii la licitaţie.

Licitaţia deschisă cu strigare are loc la data stabilită în anunţul de vânzare şi este valabilă dacă a fost prezentată cel puţin o ofertă la nivelul preţului de pornire al licitaţiei.

În cazul în care licitaţia a avut loc fără ca vreun ofertant să fi oferit cel puţin preţul de pornire al licitaţiei, se va organiza o nouă licitaţie, având preţul de pornire cu 10% mai mic faţă de cel stabilit iniţial, dar nu mai mic decât valoarea de inventar a imobilului.

În cazul în care cea de a doua licitaţie  a avut loc fără ca vreun ofertant să fi oferit cel puţin preţul de pornire al licitaţiei, se va organiza o nouă licitaţie, având preţul de pornire cu 20% mai mic faţă de cel stabilit iniţial, dar nu mai mic decât valoarea de inventar a imobilului.

În toate cazurile, licitaţia se adjudecă în favoarea celei mai bune oferte din punct de vedere valoric. La oferte egale, va fi declarat câştigător al licitaţiei titularul unui contract de locaţiune, concesiune, locaţie de gestiune, asociere în participaţie sau prestări de servicii încheiat potrivit legii, având ca obiect imobilul vândut în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă.

În cazul în care cea de-a treia licitaţie  a avut loc fără ca vreun ofertant să fi oferit cel puţin preţul de pornire al licitaţiei, imobilul va putea fi vândut prin negociere, pe baza unei oferte de cumpărare care va putea fi mai mică cu 30% decât preţul stabilit iniţial, dar nu mai mică decât valoarea de inventar a imobilului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite