RA-APPS, în vizorul Corpului de control al premierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Mircea. FOTO Mediafax
Valentin Mircea. FOTO Mediafax

Valentin Mircea, şeful Corpului de Control al premierului, a declarat, într-o emisiune la Digi24, că în prezent se desfăşoară un amplu control la Sucursala transporturi auto a RA-APPS, după ce Guvernul a descoperit că se cheltuiesc sume mari din buget pentru a plăti maşinile de serviciu ale demnitarilor, uneori chiar peste 100 de euro pe zi, pentru fiecare maşină în parte.

Valentin Mircea a afirmat în interviul acordat pentru Digi24 că în prezent se desfăşoară un amplu control la Sucursala transporturi auto a RA-APPS, după ce Guvernul a descoperit că se cheltuiesc sume mari din buget pentru a plăti maşinile de serviciu ale demnitarilor. Peste 100 de euro pe zi, pentru fiecare maşină în parte, a dezvăluit şeful Corpului de Control al Premi

„Demnitarii au autoturisme de serviciu pe care le pune la dispoziţie RA-APPS contra unui preţ lunar. iar premierul a văzut la un moment dat preţul pe care Guvernul îl plătea pe zi pentru maşină plus sofer către RA-APPD, un preţ foarte mare undeva la peste 100 euro pe zi. Este o cifră la fel de greu de estimat în acest moment (numărul şoferilor n.red)“, a declarat şeful Corpului d econtrol al premierului. 

Acesta a atras atenţia că situaţia este cu atât mai gravă faţă de anii anteriori deoarec e a crescut numărul celor care sunt îndreptăţiţi să aibă maşină se serviciu.  

„Gândiţi-vă ca parcul administraţiei publice este mult mai numeros decât era acum 10-15 ani pentru că există o creştere a personalului, există entităţi noi create, cuprinde zeci sau sute de mii de persoane care pot fi îndreptăţite la o maşină de serviciu. Vorbim de şefi de instituţii, directori. Sunt administraţii în care coboară acest drept chiar şi la nivele mai jos şi atunci dacă luăm numărul de persoane care ar putea fi îndreptăţite sau se cred putem vorbi de sute de mii de autoturisme”, a adăugat Valentin Mircea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite