R. Turcan: Remanierea este necesară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PDL Raluca Turcan a scris pe blog că Guvernul trebuie înnoit în această toamnă, astfel încât în posturile din shema executivă să fie numiţi şi oameni din eşaloanele doi şi trei ale partidului. În caz contrar, orice rebranding al partidului ar fi un eşec, în opinia lui Turcan.

"Eu cred că remanierea trebuie făcută, iar PDL trebuie să vină cu o garnitură înnoită de miniştri, capabilă să ducă mai departe reformele la care ne-am angajat şi totodată să fie vectori de mesaj ai partidului în 2012. Să nu uităm nici de eşaloanele doi şi trei ale guvernării, fiindcă şi acolo sunt oamenii PDL, iar cetăţenii şi mediul de afaceri îşi formează imaginea asupra PDL în special prin interacţiuni la nivelele inferioare ale administraţiei. E nevoie şi de o discuţie referitoare la secretarii de stat, directorii de agenţii guvernamentale, şefii de instituţii deconcentrate din judeţe. Schimbări serioase trebuie operate şi aici, în baza evaluărilor din ministere şi judeţe", a scris pe blogul său democrat-liberala.

"Ca în orice lucru bine facut, modificările de fond trebuie să preceadă modificările de formă. Înainte ca PDL să facă o nouă construcţie politică, PDL trebuie să demonstreze că se schimbă el însuşi. Că îşi adaptează viziunea, că îşi schimbă parte din oameni, că îşi îmbunătăţeşte capacitatea de a interacţiona cu alegătorii, că îşi atinge obiectivele guvernării. Că face reformă şi remaniere. Fiindcă altfel orice rebranding va fi un eşec", a mai arătat Raluca Turcan.

"Înainte de a crea însă un Pol al Dreptei, PDL trebuie să ofere nişte răspunsuri legate de agenda publică. Trebuie, de exemplu, să oferim oamenilor o viziune pentru Romania post-criză. Dacă 2011 este anul ieşirii din criză, atunci acest lucru înseamnă o nouă viziune de dezvoltare, pe care PDL trebuie să o producă. Oportunităţile de dezvoltare se valorifică pe baza unei noi abordări; un stil de guvernare neimaginativ şi neadaptativ le va sufoca", a susţinut Turcan.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite