Puterea a mai pierdut o bătălie: Senatul a respins restructurarea MAI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coaliţia a mai înregistrat azi o pierdere din cauza senatorilor care nu s-au mobilizat la votul pe legea privind reducerea cu 10.000 a posturilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor. Actul normativ nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru o lege organică, fiind respins.

Este a doua înfrângere în ultimele două săptămâni: recent senatorii au dat un vot negativ la cererea lui Traian Băsescu de respingere a reducerii TVA la alimentele de bază.

Ca şi în cazul reducerii TVA, Puterea mai are o speranţă: îndreptarea votului la Camera Deputaţilor, for decizional. Proiectul legislativ care stabilea desfiinţarea a 10.000 de posturi din MAI, din motive de austeritate, a obţinut doar 67 de voturi "pentru" şi 46 "împotrivă", în timp ce numărul minim de voturi necesare pentru aprobare este de 69.

Potrivit bugetului de stat aprobat în decembrie 2010, numărul maxim de posturi bugetate pentru MAI este în jur de 132.000. Proiectul de lege prevede reducerea numărului de angajaţi prin trecerea în rezervă, retragerea din activitate, încheierea contractelor de muncă, încetarea raporturilor de serviciu.

Numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntar, preoţi militari, funcţionari publici şi personal contractual ar urma să se reducă cu aproximativ 10.000, alte 8.000 de posturi vacante urmând să dispară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite