Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora: Ponta să semneze proiectul privind votul prin corespondenţă ca să arate că nu blochează Diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi a fost numit de curând purtător de cuvânt al PNL Diaspora
Ovidiu Raeţchi a fost numit de curând purtător de cuvânt al PNL Diaspora

Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, deputatul Ovidiu Raeţchi, a făcut astazi un apel către preşedintele PSD Victor Ponta pentru a semna proiectul legislativ PNL privind votul prin corespondenţă, dovedind astfel că nu blochează drepturile Diasporei, aşa cum a făcut cu Justiţia în cazurile Borbely şi Şova.

“Imediat după înfrângerea de la alegerile prezidenţiale - atat de tonică pentru Diaspora - premierul Victor Ponta şi-a asumat două obiective majore, menite să-l reabiliteze în faţa electoratului: garantarea dreptului de vot pentru românii din străinătate prin introducerea votului prin corespondenţă şi respectarea Justiţiei. Ne-am lămurit în cazul Şova că “respectarea Justiţiei” s-a transformat în “obstrucţionarea Justiţiei”. De aceea, fac un apel la premierul Victor Ponta să semneze proiectul PNL privind votul prin corespondenţă şi să dea acelaşi semnal şi colegilor săi din partid. Astfel, poate să dovedească alegătorilor că îşi va îndeplini măcar jumătate din promisiune. PNL a depus toate eforturile pentru a propune un proiect legislativ privind votul prin corespondenţă care să fie agreat de toate forţele politice. Putem doar să constatam - laolaltă cu opinia publică - refuzul PSD de a acorda Diasporei dreptul la vot, dacă Ponta refuză să semneze proiectul PNL sau nu propune unul similar”, spune Raeţchi.

Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora a adăugat că PSD nu are dreptul moral de a participa la alegerile din 2016 dacă nu va rezolva problema votului pentru românii din străinătate:

“Victor Ponta trebuie să renunţe la ranchiuna pe care o simte pentru românii din Diaspora. El a lansat mai multe manipulări şi dezinformări privind votul prin corespondenţă când putea să aibă o abordare constructivă şi să încerce să îl explice - responsabilitate care, cu siguranţă, aparţine întregii clase politice. In 2011, preşedintele PSD Victor Ponta susţinea că nu are rost ca PSD să participe la alegeri dacă se introduce votul prin corespondenţă. Sunt însă convins că PSD nu are dreptul moral să se prezinte în faţa românilor si să participe la alegerile din 2016 dacă nu rezolva ceea ce a promis Diasporei după alegerile prezidenţiale: că nu îi va mai împiedica dreptul de vot şi va introduce votul prin corespondenţă.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite