Purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Spitalul Metropolitan va fi construit în maximum 20 de ani“. Jurnalist: „20 de ani?“. Barbu: Aşa am înţeles din OUG

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului FOTO  Inquam / Octav Ganea
Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului FOTO  Inquam / Octav Ganea

Executivul a aprobat transferul unui imobil din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului Bucureşti pentru realizarea Spitalului Metropolitan din Capitală. „Termenul de realizare a investiţiei este de maximum 20 de ani“, a anunţat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„Acel teren necesar construirii Spitalului Metropolitan are o suprafaţă de peste 47.000 de metri pătraţi, este situat în şoseaua Pipera din sectorul 2 şi trece din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al Municipiului Bucureşti, iar termenul de realizare a investiţiei este de maximum 20 de ani”, a spus Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă a spus corect "termenul de 20 de ani", Nelu Barbu a răspuns: „Aşa am inteles din actul normativ".

În debutul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Executivul va adopta un act normativ pentru acordarea terenului pe care se va construi Spitalul Metropolitan din Bucureşti.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a insistat pentru realizarea acestui transfer de teren, susţinând că este necesară construirea spitalului.

Astfel, Municipalitatea a cerut că terenul din Şoseaua Pipera nr.63-65, sector 2 să fie transferat din domeniul public al statului şi administrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al municipiului Bucureşti şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat în luna februarie folosirea terenului bazei RATB din Şoseaua Pipera nr. 55, sector 2, pentru construirea Spitalului Metropolitan.

Consilierii PNL şi USR au respins proiectul motivând că nu este suficient fundamentat şi au cerut mai multe detalii primarului general.

„Amplasarea ipoteticului spital metropolitan despre care nu se ştie nimic, pentru că nu există NIMIC, în afară de declaraţii date pe gură de către Firea, la marginea Bucureştiului, pe hotarul cu Voluntariul, nu mi se pare suficient fundamentată! Am cerut un studiu de tranzit+trafic să ne asigurăm că nu aruncăm banii aiurea. Am cerut şi mai multe info de baza: tipul spitalului (urgenţă/multifuncţional etc.) şi nr. de paturi pe care-l au în minte. Până nu vedem proiectul, studiul de trafic, nu votăm. Clar? Deci suntem de acord cu un spital metropolitan/regional, dar pe baza de evidente, nu pe ce se visează în Voluntari noaptea! Puneţi-va armatele de funcţionari la treaba”, a spus Ciprian Ciucu, consilier PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite