PUR iese de la guvernare

Conducerea Partidului Umanist a hotarat sa paraseasca guvernarea si a convocat, pentru astazi, o sedinta a Biroului Politic, in scopul validarii acestei decizii. Restructurarea guvernului a dus la


Conducerea Partidului Umanist a hotarat sa paraseasca guvernarea si a convocat, pentru astazi, o sedinta a Biroului Politic, in scopul validarii acestei decizii. Restructurarea guvernului a dus la desfiintarea Ministerului Intreprinderilor Mici si Mijlocii, detinut de PUR. Umanistii au acceptat acest lucru, dar au cerut, in schimb, o agentie guvernamentala pentru intreprinderile mici si mijlocii. Surse din conducerea PUR afirma ca guvernul a acceptat aceasta solicitare, dar, ulterior, s-a razgandit si a oferit umanistilor doar un departament in cadrul Ministerului Industriilor. Solutia avansata de guvern a fost considerata inacceptabila pentru PUR, care a hotarat sa paraseasca barca guvernamentala si, chiar mai mult, sa intre in opozitie. Daca acest din urma lucru se va concretiza, parlamentarii umanisti vor fi nevoiti sa iasa si din grupurile parlamentare social-democrate de la Camera si Senat si sa activeze ca independenti, fiind posibila afilierea lor la alte grupuri parlamentare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: