Puciul din PMP continuă. Întreaga conducere ar urma să fie schimbată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

O facţiune a PMP forţează ţinerea Congresului în februarie şi alegerea unei noi conduceri, care nu înseamnă doar preşedinte, ci întreaga garnitură a leadership-ului, adică vicepreşedinţi, secretari, dar şi şefi ai unor filiale. Cristian Diaconescu, preşedintele formaţiunii, nu recunoaşte ultimele decizii ale Colegiului Naţional.

„Va fi aleasă structura de conducere naţională prin Congres. Multe organizaţii PMP din judeţele noastre au deja alegerile făcute, sunt realizate statutar, sunt validate, au mandate pe patru, pe trei ani, depinde când şi-au făcut alegerile. În organizaţiile unde sunt preşedinţi interimari şi sunt alegeri în curs de desfăşurare vor fi validate, deci va fi doar conducerea naţională a partidului: preşedinte, preşedinte executiv, secretar general al partidului, vicepreşedinţi, secretari executivi”, a declarat pentru „Adevărul” Ionuţ Simionca, ales la ultimul Colegiu Naţional secretar general interimar. Ionuţ Simionca a punctat că actuala conducere a considerat necesară intrarea în Congres în acest moment. „Trebuie să ne liniştim şi să intrăm pe o traiectorie bună”, a declarat secretarul general interimar al PMP.

Preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a lansat mai multe acuzaţii la adresa membrilor de partid care au participat la întâlnirea în care s-a hotărât convocarea Congresului. Potrivit preşedintelui PMP, mai mulţi membri cu funcţii în formaţiunea politică au fost demişi şi înlocuiţi, iar participanţii la întâlnire au fost induşi în eroare. „Nu am iniţiat, Nu am participat la întâlnire, Nu legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar”, a transmis liderul PMP, Cristian Diaconescu.

Fuziunea cu PNL şi lipsa comunicării din partid

O posibilă fuziune a PMP cu PNL este un subiect discutat încă de mult timp de liderii celor două partide. Demersul a fost însă refuzat în primă instanţă de Traian Băsescu, care a avut şi funcţia preşedinte de onoare al PMP, fiind fondatorul partidului. Ulterior, demersul a fost negat de mai multe ori de Cristian Diaconescu, actualul preşedinte ales al formaţiunii.

Lucrurile au luat o altă întorsătură joi noapte, când a fost convocat un Colegiu Naţional, care a decis organizarea unui Congres extraordinar, care să dea o nouă conducere. Fostul preşedinte al partidului, Eugen Tomac, a confirmat participarea, într-un mesaj în care l-a acuzat pe actualul preşedinte PMP că iniţial a acceptat fuziunea cu PNL, iar apoi s-a răzgândit.

Tomac, văzut ca principal responsabil de convocarea Congresului, a explicat decizia privind convocarea Congresului în februarie, dând de înţeles că partidul a fost lăsat de izbelişte. Potrivit fostului preşedinte, conducerea formaţiunii nu s-a mai întrunit în ultimele două luni de zile, iar actualul preşedinte a refuzat să participe la întâlnire, deşi se afla în aceeaşi clădire la momentul organizării. „Această abordare, pe care nu am înţeles-o şi nu o voi înţelege niciodată, ne-a determinat pe mine şi majoritatea colegilor să adoptăm decizia de a convoca cu unanimitate de voturi un nou Congres”, a fost poziţia lui Eugen Tomac.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite