PSD sau hoţul care strigă hoţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidele  care au pierdut şi nu oricum, ci în cel mai ruşinos mod posibil, alegerile europarlamentare, nu se împacă în nici un chip cu ceea ce a rezultat la urne. Şi în loc să îşi identifice greşelile proprii- şi au fost, slavă Domnului! multe, şi au fost cât casa!- caută vinovaţi în altă parte. Nu în propria grădină.

Cum nu pot să dea vina pe electorat ca să nu îl enerveze şi mai tare caută vinovaţi în altă parte. Făcându-se că nu observă faptul că cele mai recente sondaje de opinie confirmă păstrarea, în mare, a aceloraşi tendinţe.

Vinovaţii ar fi, mai întâi, imensa manipulare desfăşurată pe ecranele unor televiziuni care, oricum ar fi numărate, sunt în mod evident mai puţine decât cele aflate în slujba puterii, aşa cum era aceasta configurată la data de 26 mai. În nici un caz posturi precum Digi 24 şi Realitatea tv (aceasta din urmă cu politica ei editorială din ce în ce mai neclară) nu puteau să facă faţă celor debitate de Antena 3România tv şi –last but not least- TVR 1, prin fetida emisiune România 9, moderată din ordinul generalului Dan Voiculescu de Ionuţ Cristache. Ordin executat mai întâi de Irina Radu şi, mai apoi, de Doina Gradea.

Tot de manipulare s-ar face vinovate reţelele sociale, e drept, în prejma zilei de 26 mai mai active ca niciodată. Poate chiar mai luate cu asalt decât la prezidenţialele din 2014. Numai că accesul la astfel de reţele presupune o anumită pregătire, chiar o anumită vârstă, iar, dacă respectivele instrumente moderne de comunicare au avut o anume implicare, aceasta s-a văzut în prezenţa la urne a exact celor care au absentat în 2016 – tinerii şi intelectualii. Care în nici un caz nu se identifică cu primitivismul unor Dragnea, Nicolicea, Şerban Nicolae, Tăriceanu, Lia Olguţa Vasilescu şi soţul ei, Claudiu Manda ori cu analfabetismul funcţional al Viorică Dăncilă, al Mariei Grapini, al lui Daniel Breaz, al doamnelor Ţapardel şi Zoană.

În fine, intră în ecuaţie STS. Iar cei şi cele care îl pun la zid se folosesc, deloc nevinovat, fireşte, de neîncrederea creată în jurul acestui Serviciu de boacănele impardonabile ale celor de la 112. Boacăne despre care a început să se vorbească în gura mare după tragedia de la Caracal. D-na Lia Olguţa Vasilescu a acuzat în mod repetat respectivul serviciu de fraudă, coroborându-şi acuzaţia cu aceea cu relativ mare succes de piaţă că cel puţin trei partide mai nou apărute pe scena politică a ţării- USR, PLUS şi Pro România- sunt acuzate a fi creaţia “serviciilor”. A “activilor” şi a ‘’rezerviştilor’’.

O acuzaţie similară a fost formulată cu foarte puţină vreme în urmă şi de d-na Norica Nicolai. Care crezându-se intens simpatizată de electorat şi luându-şi visele drept realitate nu s-a simţit defel ridicolă să declare că nenumăraţi fani îşi exprimă mirarea că nu a dobândit visatul loc de europarlamentar deşi- ce să vezi? – ei i-au dat votul.

Recent a intrat în horă şi fostul admirator al lui Nicolae Ceauşescu dar şi al ayatolahului Khomeyni care a publicat la data de 3 septembrie în Cotidianul un editorial în care denunţă, fără a avea nici o dovadă, o cârdăşie între SRI şi STS. Pregătind astfel o posibilă OUG prin care să fie scos din joc STS şi să fie eliminate tabletele. Creându-se astfel premisele în vederea încurajării votului multiplu de care a beneficiat în nenumărate rânduri tocmai partidul,mai exact hoţul care astăzi strigă hoţii. Nimeni altul decât sărmanul, obiditul PSD. Cel din a cărui vină acum ţara este blocată. Partidul al cărui preşedinte se confundă cu premierul ţării. O insă grav lovită de mania grandorii, de obsesia păstrării cu orice preţ a puterii până într-atât încât să ajungă să debiteze fără să se teamă de ridicol carghioslâcul că atacul la prim-ministru ar fi un atac la siguranţa ţării. Dacă siguranţa României ar fi stat în sus-menţionata persoană, atunci probabil că praful şi pulberea s-ar fi ales demult de ţară.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite