PSD vrea o zi dedicată Democraţiei Româneşti şi Revoluţiei de la 1848

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Şerban Nicolae a iniţiat, alături de Eugen Teodorovici şi de Niculae Bădălău, un proiect de lege pentru Ziua Democraţiei Româneşti.
Senatorul PSD Şerban Nicolae a iniţiat, alături de Eugen Teodorovici şi de Niculae Bădălău, un proiect de lege pentru Ziua Democraţiei Româneşti.

Mai mulţi social democraţi, printre care şi Şerban Nicolae, Eugen Teodorovici şi Niculae Bădălău, au iniţiat un proiect de lege prin care propun ca ziua de 11 iunie să devină Ziua Victoriei Revoluţiei de la 1848 şi a Democraţiei Româneşti.

Câţiva parlamentari social-democraţi, în frunte cu Şerban Nicolae, Eugen Teodorovici şi Niculae Bădălău, îşi doresc o zi dedicată Democraţiei Româneşti şi a Revoluţiei de la 1848. Astfel, aceştia au iniţiat un proiect legislativ pentru ca 11 iunie să devină  Ziua Victoriei Revoluţiei de la 1848 şi a Democraţiei Româneşti, potrivit Mediafax.

„Revoluţia Română de la 1848 a fost parte a revoluţiei europene din acelaşi an şi expresie a procesului de afirmare a naţiunii române şi a conştiinţei naţionale, fiind la baza constituirii statului român modern”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit textului legislativ, „se instituie ziua de 11 iunie Ziua Victoriei Revoluţiei de la 1848 şi a Democraţiei Româneşti, iar autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi organizaţiile neguvernamentale pot organiza manifestări şi acţiuni publice dedicate sărbătoririi acestei zile”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite