PSD a uitat sloganul „Mândri că suntem români“. În anul Centenarului, a votat împotriva arborării tricolorului de Ziua Naţională. Un singur senator PSD, pentru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul României a votat ieri împotriva proiectului de lege iniţiat de PNL, care cerea arborarea drapelului naţional pe arterele principale de circulaţie, cu cinci zile înaintea sărbătorii de 1 Decembrie. Din cele 62 de voturi „împotrivă”, PSD a înregistrat 48, Nicolae Avram fiind singurul membru social democrat care a votat „pentru”. Legea a fost respinsă cu 62 de voturi „împotrivă”, 26 „pentru” şi o abţinere.

Proiectul legislativ care prevedea modificarea art. 2 al legii nr. 75 din 16 iulie 1994, privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, a fost respins ieri de Senat cu 62 de voturi „împotrivă” şi doar 26 „pentru”.

Potrivit textului de lege actual, „Drapelul României se arborează temporar:

a) cu prilejul zilei naţionale a României şi al altor sărbători naţionale, în locurile publice stabilite de autorităţile locale; b) cu ocazia festivităţilor şi ceremoniilor oficiale cu caracter local, naţional şi internaţional, în locurile unde acestea se desfăşoară; c) cu prilejul vizitelor oficiale întreprinse în România de şefi de stat şi de guvern, precum şi de înalte personalităţi politice reprezentând principalele organisme internaţionale interguvernamentale, la aeroporturi, gări, porturi şi pe diferite trasee; d) în cadrul ceremoniilor militare, conform regulamentelor militare; e) cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive, pe stadioane şi alte baze sportive; şi f) în timpul campaniilor electorale, la sediul birourilor, comisiilor electorale şi al secţiilor de votare.

Camera Deputaţilor a propus modificarea legii prin introducerea literei „e)” potrivit căreia drapelul ar fi urmat să fie arborat şi „pe arterele principale de circulaţie, cu cinci zile înainte de 1 Decembrie”.

48 de senatori PSD au votat, miercuri, „împotrivă”, Nicolae Avram fiind singurul social-democrat care a fost de acord cu această modificare. La lista senatorilor PSD, s-au alăturat şi toţi membrii ALDE şi UDMR. Partidul Naţional Liberal a votat exclusiv „pentru”, împreună cu Partidul Mişcarea Populară, surpriza venind însă de la tabăra USR în care Mihail Radu Mihai şi Vlad Alexandrescu au votat „împotrivă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite