PSD şi UDMR fac scut pentru sinecura oferită de Tăriceanu lui Constantinescu. Proiectul USR, avizat negativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Constantinescu, un preşedinte învins de sistem Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos
Emil Constantinescu, un preşedinte învins de sistem Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Propunerea USR privind desfiinţare a Institutului Levantului, condus de fostul preşedinte Emil Constantinescu, a fost respinsă joi în Comisia pentru cultură din Senat. Proiectul urmează să fie dezbătut şi votat în plen, a anunţat senatorul USR Vlad Alexandrescu, însă şansele să fie adoptat sunt infime, în condiţiile în care PSD are singur majoritate în Senat.

„Azi s-a discutat în Comisia de Cultură a Senatului iniţiativa legislativă a USR de desfiinţare a Institutului Levantului, o sinecură politică propusă de Călin Popescu-Tăriceanu în beneficiul fostului preşedinte Emil Constantinescu, sprijinită la vremea aceea de PSD. Iniţiativa a picat la vot. Senatorii PSD şi UDMR au votat împotriva legii. PNL a absentat”, a scris Vlad Alexandrescu pe Facebook. 

Senatorul USR a subliniat: „Ce este interesant este că Guvernul PNL a dat un punct de vedere negativ. PNL sprijină existenţa în continuare a acestui institut”.

Deputatul Iulian Bulai (USR) a anunţat pe 12 februarie că a depus la Parlament o propunere legislativă care prevede desfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, în prezent condus de fostul preşedinte Emil Constantinescu, instituţie despre care parlamentarul spune că este una dintre cele „născute de guvernele PSD ca să scurgă bani fără vreo noimă, în schimbul sprijinului politic".

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului a fost înfiinţat de Parlamentul României în 2017, în timpul guvernării PSD-ALDE. 

„Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului la Bucureşti, modelat după cele mai bune practici ale institutelor cunoscute, îşi propune să devină unul din forurile mondiale de excelenţă care determină direcţiile ştiinţifice şi priorităţile unor domenii şi care poate stabili o reţea de contacte şi colaborări dintre cercetătorii români şi cei din alte institute de studii avansate din lume, contribuind la o mai mare vizibilitate a cercetării ştiinţifice româneşti", se arată pe institutlevant.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite