PSD trimite ambasadelor o nouă scrisoare: Acuzaţiile aduse lui Ponta sunt similare cu cele ale lui Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD  a transmis ambasadelor de la Bucureşti o nouă scrisoare, în care precizează că Parlamentul a respins solicitarea DNA de începere a urmăririi penale faţă de Victor Ponta în concordanţă cu legile şi Constituţia României.

„Votul de astăzi a fost în concordanţă cu legile şi Constituţia României. Majoritatea parlamentară a respins cererea DNA în cazul premierul Victor Ponta, stabilind astfel că nu există motive pentru începerea unei urmăriri penale privind un posibil conflict de interese“, se arată în scrisoarea PSD  transmisă diplomaţilor după votul de marţi şi obţinută de Mediafax.

În scrisoare, PSD asemeană cazul lui Victor Ponta cu cel al preşedintelui Klaus Iohannis, care a avut un proces pe care l-a câştigat cu ANI. „Trebuie notat că în aceste acuzaţii aduse împotriva premierului Victor Ponta nu se menţionează comiterea unor acte de corupţie! Ele sunt similare cu acuzaţiile care i-au fost aduse actualului preşedinte Klaus Iohannis, care a fost cercetat, anul trecut, pentru conflict de interese, în timp ce era candidat la alegerile prezidenţiale şi a fost achitat după ce a câştigat alegerile“, se mai arată în scrisoare.

PSD mai reclamă şi faptul că şeful lor de partid nu a putut să se apere pe deplin şi va ataca ordonanţa procurorilor la nivelul superiorilor săi. „DNA nu a fost blocată sau împiedicată să-şi continue investigaţiile. Astăzi, avocatul lui Victor Ponta a prezentat un răspuns referitor la acuzaţiile procurorilor, până acum neavând posibilitatea de a face acest lucru. Premierul Victor Ponta va ataca ordonanţa procurorilor potrivit legii, la nivelul superiorilor ierarhici ai acestora, deoarece dreptul său de a se apăra nu a fost pe deplin respectat“, mai susţin autorii scrisorii.

Semnatarii scrisorii mai spun că o criză politică în România i-ar servi doar Rusiei. „Avem încredere în statul de drept şi sperăm că ordinea constituţională nu va fi schimbată prin alte mijloace decât acela al votului legitim şi legal. Astăzi, România este o ţară stabilă din punct de vedere politic într-un context regional complex, cu o economie în creştere şi cu perspective foarte bune. Destabilizarea României şi o nouă criză politică ar servi doar Rusiei şi adversarilor României“, se mai afirmă în scrisoare.

Premierul Victor Ponta  a transmis, vineri, o scrisoare către toate ambasadele statelor membre UE şi a Ambasadei SUA, în care afirmă că nu există nicio probă împotriva sa în dosarul lui Dan Şova. Totodată, Ponta vorbeşte în scrisoare despre concidenţa chemării sale la DNA în aceeaşi zi cu depunerea moţiunii de cenzură a PNL.

„Vineri, prim-ministrul Victor Ponta România a fost anunţat de către DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie) că a devenit suspect în dosarul lui  Dan Sova, deputat şi fost ministru. Întâmplător, anunţul public a avut loc chiar în ziua în care opoziţia (PNL) a fost să înregistreze în Parlament moţiunea de cenzură menite să dea jos guvernul condus de Victor Ponta, precum şi la câteva zile după ce preşedintele Iohannis a spus că este din ce în ce mai greu să lucreze cu actuala majoritate. Săptămâna trecută, pe 1 iunie, două măsuri economice şi sociale majore au intrat în vigoare ¬ guvernul a dublat beneficiile pentru copii şi a redus, de asemenea, TVA-ul pentru alimente de la 24% la 9%, ambele decizii extrem de populare, cu un impact social puternic. Premierul Ponta înregistrează un nivel ridicat de aprobare publică şi opoziţia consideră că este foarte greu să coaguleze sprijinul pentru propunerea parlamentară“, se arată în scrisoarea semnată de premierul Victor Ponta, obţinută de „Adevărul“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite