PSD, trezeşte-te!  Există viaţă şi după cuplul Dragnea-Dăncilă!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu pot înţelege cum un partid mare, în care se află şi numeroşi oameni inteligenţi, capabili şi oneşti, acceptă să se facă de râs sub conducerea cuplului Dragnea-Dăncilă. România are nevoie şi de un partid de stânga. Dar unul performant, acceptat în mecanismele partidelor de stânga europene, recunoscut şi respectat de liderii europeni şi americani.

Prăpastia spre care se îndreaptă PSD, şi odată cu el şi România, este vizibilă din Cosmos. Nu-mi pot imagina că nu este vizibilă pentru parlamentarii şi europarlamentarii PSD.

Dorinţa de a fi obedienţi lui Dragnea are rezultate opuse dorinţei parlamentarilor şi şefilor PSD de a-şi asigura continuitatea în parlament şi la guvernare. Aşa cum arată lucrurile acum, PSD nu are nicio şansă să câştige viitoarele alegeri. Numărul locurilor de parlamentari şi europarlamentari se va diminua drastic. Aşadar, cine şi ce câştigă din degringolada care a cuprins partidul, sub conducerea Dragnea-Dăncilă?

Premierul Dăncilă face partidul de râs

Nu este zi de la Dumnezeu în care premierul Dăncilă să nu se facă de râs. Deja s-au adunat exprimări nefericite şi agramate pentru un manual de greşeli de gramatică. Ultima zicere: „A fost o propunere a Comisiei Naţională de prognoză, o comisie pe care noi nu o agreăm”, a creat stupefacţie. Şeful guvernului nu „agreează” o instituţie a statului. S-o desfiinţeze atunci,  de ce consumă banii bugetului, adică ai cetăţenilor?

Doamna premier Dăncilă are ca performanţa profesională maximă „profesoară de lucru manual”. Nici măcar de ştiinţe tehnice, sau altceva. Perioada de 9 ani la Parlamentul European nu se pune, pentru că i-a fost dată politic, nu pentru merite proprii. În 9 ani n-a reuşit să înveţe engleza sau să deschidă gura în vreo şedinţă a parlamentului. Şi, prin voinţa lui Dragnea, necontrazis de nimeni din partid, a ajuns premierul României. Singura persoană care repetă ca un papagal ce spune Dragnea şi nu are nicio idee proprie. Acestea sunt meritele.  Nici măcar nu vorbeşte corect româneşte.

Domnul Dragnea se află la un pas de o nouă condamnare

Mai sunt puţine zile până vom afla soluţia în dosarul „Bombonica”. Toate încercările lui Dragnea-Tăriceanu  de a-şi subordona justiţia au eşuat. 1000 de magistraţi au semnat o altă scrisoare deschisă în care critică vehement politica lui Dragnea în materia modificărilor legilor justiţiei.

Nu vom permite procurorilor s-o ancheteze pe doamna premier Dăncilă”, spune Olguţa Vasilescu şi alţi lideri PSD. Dar de când au nevoie procurorii de aprobare de la partid ca să ancheteze pe cineva din statul român? Până şi această afirmaţie demonstrează că liderii PSD nu înţeleg nimic din statul de drept.

Eşecul programului de guvernare se vede şi din disperarea lui Dragnea de a pune mâna pe banii de la Pilonul II de pensii. Dragnea nu a negat, a spus doar că „În momentul în care se va face acea analiză şi dacă se va ajunge la această decizie, care este o intenţie pusă în programul de guvernare şi urmează să se creeze o perioadă de opţiune pentru fiecare cetăţean pentru plata la pilonul II de pensie, poate fi sau nu suspendată (plata pentru pilonul II de pensii – n.n.)” . În plus, circulă informaţia potrivit căreia creşterea punctului de pensie la 1100 lei va fi amânată pentru 1 ianuarie 2019. Pentru că nu sunt bani. Ceeace înţelegea şi un copil din aritmetica de gimnaziu, că nu poţi creşte salariile şi relaxa fiscalitatea în acelaşi timp, n-a înţeles trio-ul Dragnea, Vâlcov, Vasilescu. Care a creat un program de guvernare de vise exotice.

Preşedintele Iohannis are un cuvânt greu de spus şi reprezintă ţara în UE şi NATO

Disperarea cu care Dragnea şi camarila îl atacă pe Iohannis, ultimul atac pe seama plângerii penale a lui Orban, deşi nu există nicio dovadă că Iohannis ar fi la originea plângerii, demonstrează forţa preşedintelui. Nu promulgă legi şi le trimite la CCR, retrimite legi în parlament, îi cere repetat demisia premierului Dăncilă. Ultimă declaraţie este şi mai apăsată: abordare privind Pilonul II de pensii este „deja la limita unei guvernări diletante foarte toxice”.

Acuzaţia că preşedintele vrea să demoleze puterea legitimă este aiuristică. Şi să vrea, nu poate trece peste majoritatea parlamentară actuală

Preşedintele numeşte în continuare şefii de parchete, este puţin probabil ca legile justiţiei să treacă în această sesiune parlamentară din care mai este puţin timp.

În concluzie

Parlamentarii şi oamenii cu putere de decizie din PSD ar trebui să-şi facă socotelile. Merg în continuare spre un dezastru sigur cu perechea Dragnea-Dăncilă, sau încearcă o altă formulă de conducere, cu persoane mai puţin toxice. Este deja târziu. Populaţia se declară nemulţumită de legea salarizării, iar când vor afla pensionarii că nu primesc majorarea punctului de pensie nici la 1 iulie, după inflaţia care roade veniturile populaţiei, va fi dezastru.

Merge un partid mare, cum este PSD, spre o prăbuşire electorală, sau va înţelege că acum îşi joacă viitorul? Vom vedea.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite