PSD trebuie să „scape” urgent de Ponta!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Victor Ponta după aflarea rezultatului exit poll-urilor
Klaus Iohannis şi Victor Ponta după aflarea rezultatului exit poll-urilor

Dacă PSD mai are vreo urmă de instinct de conservare trebuie să-l „execute” urgent pe Ponta. Ion Iliescu spunea acum câteva zile, conform unor surse:  „Aţi creat un monstru. Să nu uitaţi ce vă spun, dacă pierdeţi alegerile, partidul se va pulveriza. Nimeni nu vă va mai ierta!”.

Acum vedem câtă dreptate avea.

Toate erorile lui Ponta, unele majore, aroganţa, minciunile, plagiatul, reducerea discursului la demonizarea lui Băsescu, (o prostie, Băsescu nu mai candidează), mitomania dusă în paranoia, amatorismul în probleme economice, miniştri de calitate îndoielnică, acţiunile DNA de arestare şi cercetare a mai marilor PSD, demonstraţiile zilnice împotriva lui Ponta şi a actualei puteri, toate acestea şi multe altele vor duce la pulverizarea PSD, dacă nu scapă rapid de Ponta.

Dacă Ponta se încăpăţânează să rămână premier, până la proxima moţiune de cenzură, care  va fi depusă în următoarele zile, va trebui să dea socoteală, zilnic, pentru:

-eşecul în alegeri, în ciuda aparatului de partid uriaş

-proasta organizare a votului în diaspora, care a umilit zeci de mii de români, până la a fi bătuţi şi gazaţi de către poliţiile din statele europene, doar pentru că doreau să-şi exercite dreptul fundamental la vot. Aşa ceva nu se iartă.

-esecul economic, prin neprezentarea bugetului de stat pentru 2015, şi impredictibilitatea evoluţiei economice.

-esecul investiţiilor în infrastructură, banii alocaţi pentru autostrăzi fiind deturnaţi în pomeni electorale.

-esecul educaţiei, formării profesionale şi sistemului de sănătate.

-eşecul regionalizării şi a schimbării Constituţiei, etc.

Ponta n-a priceput că românii pot ierta multe, dar nu minciuna, plagiatul, aroganţa, grandomania, credinţa că le ştie pe toate. Şi pentru asta l-au executat la vot.

Aroganţa i-a pierdut pe Năstase şi pe Geoana, dar Ponta n-a înţeles nimic din păţaniile acestora. Acum plăteşte.

Penalii şi puşcăriaşii care aşteptau să fie salvaţi şi-au luat adio de la speranţele de graţiere şi amnistie. Şi răzbunarea lor va fi cumplită, în sensul că vor “ciripi” la DNA cam tot ce ştiu despre Ponta.

Este posibil ca DNA să fi deschis dosare avându-l pe Ponta drept inculpat, (dosarul Duicu, ASF, EADS) dar nescoase încă la vedere,  pentru că n-a vrut să intervină în procesul electoral. Acum nu mai are această reţinere.

Doreşte PSD să i se spargă în cap şi o eventuală inculpare a lui Ponta, după zecile de demnitari şi şefi de vază ai PSD, ajunşi după gratii?

Dacă nu vrea, singura soluţie raţională este să scape de Ponta înainte ca răul să se fi produs.

Tot activul PSD aşteaptă un ţap ispăşitor, vrea “sânge”,  pentru eşecul major din aceste alegeri.

Altul decât Victor Ponta nu prea există. Valul anti Ponta se va revărsa în continuare  în capul  PSD, dacă nu are inteligenţa să-l sacrifice pe Ponta.

Socialiştii europeni vor resimţi ca un eşec major pierderea  alegerilor prezidenţiale de către PSD, care n-a mai dat un preşedinte din anul 2001!

Şi ei vor o execuţie care să-i mulţumească.

Indiferent ce zice Dragnea, partenerii din USD, USL sau ce-o mai fi, îi vor cere capul lui Ponta în câteva zile, ca preţ al rămânerii în coaliţie. Dacă nu, vor fugi ca şobolanii spre alte zone, cum au mai făcut de atâtea ori.

  În acest context, zilele lui Ponta sunt numărate.

Dacă PSD face greşeala să nu scape rapid de el, va suporta toate consecinţele prostiilor lui Ponta, în primul rând al umilirii românilor din diaspora, prin modul infect în care a organizat alegerile pentru românii din străinătate.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite