Toni Greblă, discurs emoţionant după numirea la CCR: Voi avea o împlinire mai mare, o să devin bunic în noaptea asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Toni Greblă FOTO Arhiva Adevărul
Senatorul PSD Toni Greblă FOTO Arhiva Adevărul

Plenul Senatului a aprobat, luni, candidatura senatorului PSD Toni Greblă pentru ocuparea locului de judecător la Curtea Constituţională vacantat de Iulia Motoc.

În cadrul şedinţei de plen, candidatura lui Greblă la CCR a primit 123 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi o abţinere. 

După votul Senatului, Toni Greblă a ţinut un discurs emoţionant.

„Nu este uşor lucru ca, după 24 de ani de muncă, de zbucium în slujba binelui public, azi să vină vremea să-mi iau rămas bun de la colegii cu care am lucrat în Senat. Chiar dacă este deosebit de onorantă însărcinarea pe care o s-o îndeplinesc, nu e uşor lucru să te desparţi de prieteni, de o instituţie fundamentală a statului, Senatul. Sigur că mă încearcă frumoase aduceri aminte legate de activitatea desfăşurată aici. Mi-aduc aminte de dezbaterile pe care le-am avut de-a lungul acestor cinci ani şi mereu vor rămâne prezente în sufletul meu“, a declarat Greblă, mişcat.

Ulterior, el a ţinut să-i anunţe pe colegii săi că va avea parte şi de o bucurie în plan personal, întrucât va deveni bunic.

„Ştiu că azi avem un plen încărcat şi nu aş vrea să vă reţin, dar vreau să îmi exprim bucuria pentru votul primit din partea colegilor mei, să vă asigur că prietenia pe care v-am purtat-o va rămâne veşnic alături de mine, vom rămâne buni colegi şi sper să colaborăm instituţional. Fiind la sfârşit  de mandat, sfârşit care a venit mai repede decât îmi imaginam, daţi-mi voie să vă mai spun două lucruri. Dincolo de împlinirea profesională, dincolo de această împlinire a zilei de azi, vă spun că o să am una şi mai mare: în noaptea aceasta o să devin bunic de băiat. Permiteţi-mi ca înainte să vă spun că va trebui să îmi inaintez demisia, fiind ultima dată când ne mai vedem, daţi-mi voie să vă doresc la toţi să aveţi parte de un sfârşit de an liniştit, să îl petreceţi în familie! Mulţumesc!“, a declarat Greblă, în aplauzele celor din sală.

Şedinţa dinaintea votului nu a fost, însă, lipsită de incidente. PDL a acuzat Puterea, prin vocea senatorului Alin Tişe, că nu a respectat dreptul Opoziţiei de a nominaliza propriul membru la CCR.

„Pentru a fi precişi şi pentru că doamna (n.r.: Doina Federovici) a vorbit despre unanimitate, vă informez că Opoziţia nu a fost invitată la comisie astăzi. Şi Opoziţia avea dreptul să facă propuneri pentru această funcţie. Să ne spună colega noastră când a fost convocată comisia“, a spus Tişe.

Recţia senatorului PDL a fost întâmpinată, prompt, chiar de vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, care i-a tăiat microfonul.

Aceeaşi plângere a avut-o şi senatorul Dumitru Oprea, căruia i-a fost tăiat, de asemenea, microfonul.

„Vă rog, nu-i mai daţi cuvântul“, i s-a adresat liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, lui Dumitrescu.

Greblă, rezervă pentru Bolcaş

Informaţia referitoare la candidatura lui Greblă pentru postul de judecător CCR  a apărut la scurt timp după ce avocatul Lucian Bolcaş a anunţat că renunţă să candideze pentru postul de judecător la Curtea Constituţională, întrucât a fost ţinta unor “atacuri mârşave” din partea preşedintelui Traian Băsescu.

„Vine o vreme în care trebuie să mai schimbi câte ceva în activitate. Eu privesc nominalizarea făcută de PSD , încrederea pe care mi-au acordat-o prin vot, poate şi votul final din Senat, ca pe nişte responsabilităţi în ce priveşte funcţionarea la parametri de calitate deosebită a CCR, o instituţie fundamentală a statului de drept, care sper să rămână şi mai departe garantul respectării Constituţiei. Întotdeauna am pus mai presus de orice interesele ţării. Intenţionez să-mi desfăşor activitatea astfel încât să nu fiu într-una sau alta din tabere. Nu sunt o noutate, să mi se descopere ceva acum. Dacă era ceva de descoperit, se descoperea“, a declarat Greblă.

Senatorul Toni Greblă a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea din Bucureşti şi este de profesie avocat. A fost prefect al judeţului Gorj în perioada 1990-1993, 2000-2003, preşedinte al Comisiei Juridice din Senat şi, din 1997 până în prezent, a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PSD Gorj.

Între anii 2004 şi 2008, Greblă a fost şi director al Asociaţiei Patronale Miniere din România, PATROMIN.

În luna noiembrie a acestui an, în presă au apărut mai multe materiale referitoare la numirea fiului senatorului PSD, Octavian Greblă, în funcţia de viceconsul la Paris, deşi nu se cunosc detalii din CV-ul său.

Materiale pe aceeaşi temă:

Bolcaş: Am refuzat numirea la CCR. A fost o mârşăvie; Ponta: Rămâne un jurist de excepţie

Lucian Bolcaş, propus de PSD pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională (CCR), a avut, dis de dimineaţă, o discuţie cu premierul Victor Ponta la Palatul Victoria. Ulterior, Bolcaş a declarat că a refuzat numirea la Curte.

Lucian Bolcaş, fostul avocat al lui Năstase şi locotenent al lui Vadim Tudor, este propunerea USL pentru CCR

Fostul parlamentar PRM, Lucian Bolcaş,  a fost propus de Senat pentru a ocupa funcţia de judecător la Curtea Constituţională în locul Iuliei Motoc, care a plecat la CEDO. Lucian Bolcaş a făcut parte din grupul de avocaţi al fostului premier Adrian Năstase.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite