PSD susţine decizia ministrului Justiţiei: raportul lui Toader este profesionist, bazat pe lege, cu argumente solide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Dobre FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Adrian Dobre FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Partidul Social Democrat susţine decizia ministrului Tudorel Toader de a propune revocarea din funcţie a şefei DNA. Raportul ministrului Justiţiei  conţine argumente solide şi clare, spune purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre.

Într-o declaraţie acordată agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a lăudat raportul prezentat de Tudorel Toader şi a precizat că social-democraţii susţin decizia de cerere a revocării Laurei Codruţa Koveşi de la şefia DNA.

„Raportul pe care domnul ministru Tudorel Toader l-a prezentat astăzi în faţa presei a fost unul extrem de profesionist, bazat pe lege, cu argumente foarte clare, solide şi de netăgăduit. Concluzia pe care a tras-o domnul ministrul Tudorel Toader era firească, ca urmare a acestui raport. Era firească de altfel şi ca urmare a evoluţiei pe care cu toţii am văzut-o în această perioadă de timp. Susţinem în mod evident decizia domnului ministru, rămâne mai departe pe cale constituţională şi legală să vedem cum se vor desfăşura lucrurile”, a spus Dobre.

„Domnul ministru nu a făcut altceva decât să reitereze concluziile Curţii Constituţionale şi să le pună în paginile acestui raport. Afirmaţiile domnului ministru nu sunt luate din eter sau din altă parte, sunt concluziile CCR pe care dânsul le-a citat, adică faptul că domnia sa le-a prezentat ca fiind abateri succesive de la linia constituţională a României nu face altceva decât să arate realitatea cu care ne luptăm sau ne confruntăm de un an de zile”, a adăugat purt[torul de cuv\nt al PSD.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, după prezentarea sintezei unui raport privind activitatea managerială la DNA, timp de 80 de minute, că declanşează procedura de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Citeşte si

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că o susţine în continuare pe Laura Codruţa Koveşi.

USR cere demisia imediată a lui Tudorel Toader.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite