PSD stă pe un butoi cu pulbere. „Harta“ conflictelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codrin Ştefănescu are o dispută cu fostul europarlamentar Ioan Mircea Paşcu, dar în acelaşi timp a început atacurile şi la adresa noii conduceri a PSD , printre aceştia fiind şi Mihai Fifor, noul secretar general. FOTO Mediafax
Codrin Ştefănescu are o dispută cu fostul europarlamentar Ioan Mircea Paşcu, dar în acelaşi timp a început atacurile şi la adresa noii conduceri a PSD , printre aceştia fiind şi Mihai Fifor, noul secretar general. FOTO Mediafax

În interiorul PSD au izbucnit mai multe conflicte, majoritatea fiind între foşti apropiaţi şi susţinători ai lui Liviu Dragnea, pe de o parte, şi persoane care se dezic de fostul preşedinte al partidului, pe de altă parte.

Unul dintre subiectele de dispută din interiorul PSD e reprezentat de o aşa-zisă listă neagră a persoanelor din partid care ar urma să-şi piardă poziţiile din cauza ideilor lor şi a faptului că au fost alături de Liviu Dragnea. Codrin Ştefănescu a fost cel care a vorbit despre listă, după care mai mulţi colegi l-au contrazis, iar unii au trecut la atacarea acestuia, cum e cazul fostului europarlamentar şi ministru Ioan Mircea Paşcu. „Lista neagră nu există. Ordinele pentru slăbirea delegaţiei PSD la Parlamentul European de unde veneau?“, a fost întrebarea publică adresată de Paşcu lui Ştefănescu.

Paşcu, făcut „frustrat“

Fostul secretar general al PSD nu a rămas dator în urma criticii venite din partea lui Paşcu şi l-a făcut pe fostul europarlamentar frustrat, pentru că nu a reuşit să mai prindă un loc în legislativul european. „Frustrările domnului Paşcu care este acum portavocea cuiva în a mă ataca mă lasă rece. Îi transmit că avem în Parlamentul European o echipă de elită, de oameni care s-au bătut cu statul paralel şi au luptat împotriva abuzurilor din România. Avem aici câteva doamne care fac cât 10 de Puiu Paşcu, ficare dintre ele“, i-a transmis Ştefănescu fostului eurodeputat.

Codrin Ştefănescu, „un traseist înrăit“

Atacurile publice între cei doi nu s-au oprit aici. Paşcu a precizat pe Facebook faptul că Ştefănescu e un traseist pus pe „învârteli aducătoare de câştig personal. „Sunt mâhnit ca acest partid - la a cărui înfiinţare, spre deosebire de dumneata, eu am contribuit efectiv - a putut să încapă pe mâna unui traseist «înrăit» ca dumneata, exponent al unor interese exterioare, potrivnice partidului, pus exclusiv pe învârteli aducătoare de câştig personal“, i-a comunicat Paşcu. În replică, Ştefănescu a sugerat că Paşcu e un laş.

În disputa dintre cei doi a intervenit şi europarlamentarul Maria Grapini, nemulţumită de faptul că Paşcu i-a acuzat pe actualii eurodeputaţi că nu au reuşit să obţină nicio funcţie în conducerea Parlamentului European. Grapini i-a reproşat fostului coleg că nu a intervenit pe subiecte sensibile, referire la dezbaterile în care social-democraţii au negat faptul că PSD ar fi făcut modificări ale legislaţiei penale care afectează statul de drept.   

Nemulţumiri din cauza plecărilor din PSD

Dar conflictele din PSD nu se opresc aici. Tot Codrin Ştefănescu a criticat noua conducere pentru că nu ţine partidul unit şi PSD pierde parlamentari. „A plecat Cristi Socol. A plecat deputatul Liviu Balint de la Sălaj. Au plecat deputaţii Mihai Popa şi Mihai Mohaci de la Braşov. Şi alţii joacă ping-pong ! Vorbeşte careva cu oamenii ăştia?“, a scris Ştefănescu, aluzie la faptul că Viorica Dăncilă şi Eugen Teodorovici au jucat tenis de masă la o inaugurarea unei tabere de vară la Sulina.

Conducerea PSD a fost criticată în mod public şi de Liviu Pleşoianu, deputat care a candidat la congres pentru şefia partidului şi a ieşit al doilea. În primul rând, Pleşoianu l-a atacat pe Mihai Fifor, secretar general al PSD care a reuşit să rămână în apropierea ultimilor şefi ai partidului, deşi toamna trecută semnase o scrisoare anti-Dragnea. „Domnul Fifor măsura paşii lui Dragnea ca nu cumva să calce mai mult sau mai puţin. Domnul Fifor măsoară acum paşii doamnei Dăncilă ca nu cumva să calce mai mult sau mai puţin“, a scris Pleşoianu pe Facebook, amintind că Fifor încerca să-l tempereze când îi punea întrebări lui George Maior, ambasador al României în SUA, în cadrul comisiei pentru anchetarea presupuselor fraude de la alegerile din 2009.

Pleşoianu continuă atacurile la adresa lui Dăncilă

De asemenea, Pleşoianu a lansat un atac la adresa Vioricăi Dăncilă, pentru o presupusă capitulare în lupta PSD împotriva Laurei Codruţa Kovesi, fostă şefă a DNA.„ Câtă vreme doamna Dăncilă a ţinut drumul corect, nu numai că nu am criticat-o, dar am şi apărat-o PUBLIC. Acum, dacă văd că merge cu viteză maximă către râpă, să nu se aştepte nimeni să merg după dânsa! Cum să spună că face CEX să se stabilească susţinerea lui Kovesi!?“, a precizat Pleşoianu. Deputatul nu menţionează faptul că Dăncilă a evitat să se pronunţe asupra unei posibile susţineri a lui Kovesi de către statul român pentru funcţia de procuror general al Parchetului European.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite