Carmen Dan, chemată marţea viitoare să dea explicaţii în Parlament despre intervenţia violentă a jandarmilor la protestul din 10 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne, Carmen Dan, şi mai mulţi şefi din Jandarmerie vor fi audiaţi marţea viitoare de Comisia de apărare din Camera Deputaţilor. Anterior, social-democraţii plecaseră din şedinţa în care se discuta această problemă pentru a nu mai fi cvorum deşedinţă.

UPDATE Aleşii PNL şi USR au mers in biroul preşedintelui Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor şi până la urmă l-au convins pe acesta să accepte chemarea lui Carmen Dan şi a unor şefi din Jandarmerie în Parlament, marţea viitoare 

UPDATE Şedinţa Comisiei a fost suspendată şi reprogramată pentru marţea viitoare de preşedintele Dorel Căprar, după ce membrii PSD-ALDE nu au fost prezenţi pentru a fi asigurat un cvorum. De asemenea, Ovidiu Raeţchi a cerut să se stabilească o dată pentru audierea persoanelor, dar Dorel Căprar, preşedintele Comisiei de apărare, a spus că nu se poate, invocând lipsa de cvorum.

UPDATE „Am avut o şedinţă a Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor. Era o şedinţă ordinară, anunţată cu mult timp înainte, făcea parte din programul uzual al Comisiei. Nu era nevoie de nicio altă aprobare, însă în momentul în care am introdus pe ordinea de zi solicitarea audierii celor implicaţi în evenimentele din 10 august, vorbesc de doamna Carmen Dan, de şefii din Jandarmerie. Domnii de la PSD-ALDE s-au evaporat, nu au asigurat cvorumul de şedinţă, făcând ceea ce noi, cei din opoziţie, cunoaşte de mult, şi anume blocând orice tip de control parlamentar asupra Jandarmeriei”, a declarat deputatul Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare. 

Acesta a precizat că în decursul zilei de marţi vor fi trimise invitaţiile către şefii instituţiilor responsabili de evenimentele din 10 august. „Noi insistăm să avem o audiere de urgenţă, pentru că este o situaţie foarte gravă. Ne vom retrage în Biroul Comisiei şi vom încerca să trimitem invitaţii pentru săptămâna viitoare,pentru doamna Carmen Dan, pentru şefii Jandarmeriei, pentru conducătorul de la acea brigadă specială de intervenţii care se pare că a avut un rol important, şi pentru prefectul Capitalei”, a mai spus acesta.


Mai mulţi social-democraţi nu s-au prezentat la şedinţa Comisiei de apărare de marţi dimineaţă, aşa că şedinţa nu s-a mai ţinut şi astfel e amânat momentul stabilirii modului cum ar trebui să aibă loc audierile mai multor persoane care au legătură cu deciziile luate pentru intervenţia jandarmilor la protestul de vineri. 

Printre cei pe care Opoziţia voia să îi cheme sunt ministrul de Interne, Carmen Dan, dar şi mai mulţi şefi din Jandarmerie. „Aţi filmat înauntru. Nimeni nu-i aşteaptă cu bastoane“, a declarat deputatul PNL, Răzvan prişcă. 

„E normal ca noi să putem pune întrebări. SUnt mulţi parlamentari PSD care ar vrea să pună întrebări doamnei ministru, domnilor generali“, a mai afirmat deputatul, membru al Comisiei de apărare. Prişcă a punctat faptul că prin modul cum se comportă colegii lui Carmen Dan şi chiar ministrul, aceştia lasă impresia că o parte a conducerii Ministerului de Interne de vinovată de ce s-a întâmplat vineri seară. 

Citeşte şi: 

Carmen Dan, despre intervenţia brutală a Jandarmeriei la mitingul diasporei: Nu am ce să-mi reproşez

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite