PSD sare la gâtul lui Stelian Tănase pentru că a schimbat grila TVR în favoarea PNL. Tănase: Am schimbat şi pentru Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii Georgică Severin şi Mădălin Voicu arată cu degetul către Stelian Tănase, şeful TVR, pentru că a decis să schimbe grila TVR 1 pentru a difuza, miercuri seară, evenimentul aniversar al PNL, organizat cu prilejul sărbătoririi a 150 de ani de la înfiinţare. Stelian Tănase spune că la fel a procedat şi duminică seară, când a schimbat grila de programe pentru a difuza o emisiune al cărei invitat a fost Ion Iliescu.

„Circulă informaţia conform căreia domnul Stelian Tănase, în calitate de şef al Televiziunii Publice, a decis schimbarea grilei de programe a canalului TVR 1 pentru a difuza, miercuri seară, timp de o oră, evenimentul aniversar al Partidului Naţional Liberal. Domnul Tănase trebuie să răspundă dacă este aşa, pentru că, dacă se confirmă, ar fi un gest de ingerinţă editorială, cu un direct şi puternic caracter politic! Un concert aniversar de partid nu poate fi un eveniment suficient de important pentru schimbarea peste noapte a grilei Televiziunii Publice, în intervalul orar în care sunt cele mai ridicate audienţe! TVR este finanţată din bani publici, iar banii publici nu pot fi puşi la dispoziţia unui partid. Cerem, de asemenea, şi Consiliului de Administraţie al SRTv să se pronunţe cu privire la această situaţie", mai spun Severin şi Voicu“, spun Georgică Severin şi Mădălin Voicu, potrivit unui comunicat de presă.

Senatorul PSD Gabriela Firea îi cere lui Stelian Tănase să explice schimbarea grilei în ultimul moment pentru a difuza un eveniment aniversar al PNL. „Nu ştim de când un concert de partid de acest tip este de atât de mare interes public, încât să se decidă schimbarea grilei Televiziunii Publice, în intervalul orar în care sunt cele mai ridicate audienţe. Televiziunea Română este finanţată din bani publici, iar banii publici nu pot fi puşi la dispoziţia unui partid. Pentru ce doreşte domnul Tanase majorarea cuantumului taxei radio-tv? Pentru a finanţa difuzarea evenimentelor unui partid politic de care este apropiat? Doar pe vremea lui Nicolae Ceauşescu se schimbau grilele, pentru a se prezenta imagini de la evenimentele politice ale acestuia. Prin decizia de acum, domnul Tanase îşi plăteşte practic din bani publici susţinerea pe care i-o acorda PNL. Cerem conducerii TVR să ofere explicaţii publice cu privire la această decizie şi să ne anunţe dacă are în plan şi alte ingerintţe în politica editorială a Televiziunii Publice“, a spus Firea.

Contactat de „Adevărul“, Stelian Tănase spune că la fel de bine a schimbat grila şi pentru a-i face loc unei emisiuni aniversare care l-a avut invitat pe fostul preşedinte Ion Iliescu.  „Dacă era şi PSD, făceam acelaşi lucru. Şi duminică seară am dat schimbat grila pentru a intra Iliescu, la 25 de ani de la alegerile prezidenţiale din 1990. Atunci, cei trei parlamentari PSD nu s-au supărat, nu au protestat. Noi informăm publicul şi atât“, a spus Stelian Tănase, directorul TVR.

PSD vrea debarcarea lui Tănase

PSD îi caută intens înlocuitor lui Stelian Tănase, actualul director al TVR, numit însă în vremea USL la propunerea lui Crin Antonescu. Potrivit unor surse politice, Bogdan Stanoevici, fostul ministru delegat pentru relaţia cu românii din diaspora, pleacă favorit în cursa pentru şefia televiziunii publice. În prezent, Bogdan Stanoevici este secretar de stat în Ministerul Culturii.

Un alt nume trecut pe lista scurtă a PSD este Mădălin Voicu, vicepreşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor. Contactat de „Adevărul“, Mădălin Voicu a recunoscut că i s-a propus să preia şefia TVR. „Da, pot să confirm că am primit o ofertă, dar nu cred că pot să o accept. M-am ocupat la Comisie de Televiziune şi de Radio, dar am convingerea că televiziunea mai poate fi salvată numai dacă ar intra în insolveţă, ori să-şi şteargă datoriile. Datoriile nu pot fi şterse doar dacă televiziunea şi Radioul s-ar uni“, spune Mădălin Voicu, care ar prefera, mai degrabă, ca TVR să fie manageriată în continuare de un om al PNL. „În situaţia în care este televiziunea, prefer să o ia unul din Opoziţie decât de la Putere, pentru că s-ar compromite“, a adăugat Voicu. Deputatul PSD a recunoscut că în partid se vorbeşte şi de Bogdan Stanoevici. „Da, am auzit şi zvonul acesta “, a încheiat Voicu.

Stelian Tănase, pe făraş

Comisiile reunite pentru buget, finanţe şi bănci ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, la mijlocul săptămânii trecute, un aviz negativ raportului de execuţie bugetară al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) pe anul 2014. „PSD vrea să facă o execuţie politică a unui conducător de televiziune, pentru simpla îndrazneală a acestui conducător de televiziune de a nu fi sluga lui Victor Ponta şi a PSD. Nu îi intereseaza ce se întampla la CNA, ruşinea şi promiscuitatea în care a ajuns CNA, faptul că majoritatea membrilor CNA doreşte schimbarea din funcţie a preşedintelui CNA Laura Georgescu“, a spus liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite