PSD s-a îmbogăţit cu şapte noi parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Năstase este câştigătorul alegerilor parţiale în Sectorul 4 FOTO Cosmin Ifotde
Ilie Năstase este câştigătorul alegerilor parţiale în Sectorul 4 FOTO Cosmin Ifotde

PSD a obţinut o victorie zdrobitoare nu numai la europarlamentare, ci şi la alegerile parţiale, precum şi la cele pentru primării şi consiliile judeţene. Singura excepţie este Gabriela Szabo.

O victorie aşteptată de PSD s-a petrecut la Satu Mare, acolo unde 35,96% din alegătorii social-democraţi l-au propulsat, din nou, pe Ovidiu Silaghi în Parlament pe locul lăsat vacant chiar de Silaghi, ca urmare a plecării la Bruxelles. Silaghi a plecat din PNL, în urma refuzului liberalilor de a-l include pe lista pentru Bruxelles, din cauza problemelor pe care le are cu justiţia. Silaghi este cercetat de DNA pentru trafic de influenţă în formă continuată în dosarul Nelu Iordache.

Alianţa PSD-UNPR-PC a ieşit câştigătoare şi la Bucureşti, unde şi-a adjudecat cele două mandate de senator. Astfel, fostul tenismen Ilie Năstase a câştigat mandatul de senator în Colegiul 8 din sectorul 4 cu 56% din voturi. Postul de senator a rămas vacant după demisia fondatorului PC, Dan Voiculescu. Colegiul 7, vacantat de liberalul Victor Ciorbea, a fost câştigat de candidatul PSD-UNPR-PC, Alfred Laurenţiu Antonio Mihai, care a obţinut 43%. Ministrul Cercetării Mihnea Costoiu a câştigat pentru prima dată un mandat de senator şi va reprezenta în Parlament românii din Colegiul nr. 2 Gorj, lăsat vacant de pesedistul Toni Greblă, în prezent judecător la CCR.

În Hunedoara, alegerile parţiale au fost câştigate de primarul social-democrat Sorin Marica. În Timişoara, Colegiul 3 va fi reprezentat în Parlament de social-democratul  Florin Bîrsăşteanu, în timp ce Daniel Funeriu (PMP) s-a clasat abia pe locul al treilea cu un scor de 17,47%. La Galaţi, candidata alianţei PSD-UNPR-PC Laura Marin, a câştigat mandatul de deputat în Colegiul 9.

Gabi Szabo, singura perdantă

Gabriela Szabo este marea perdantă a acestor alegeri, obţinând numai 30,5% din totalul voturilor valabil exprimate. Contracandidatul său, liberalul, Andrei Daniel Gheorghe, fiul primarului din Otopeni, a obţinut 50,1%. Victor Ponta a explicat eşecul prin faptul că liberalul Marian Petrache a pus la bătaie fonduri consistente pentru  campania electorală.

CJ Argeş, adjudecat tot de PSD

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC Florin Tecău a câştigat alegerile parţiale din judeţul Argeş, fiind ales preşedinte al Consiliului Judeţean cu 58,1% din voturi, el fiind urmat, la distanţă mare, de candidaţii PNL şi PDL. Funcţia de preşedinte al CJ Argeş a rămas vacantă în urma demisiei lui Constantin Nicolescu, pe motive de incompatibilitate.

Vă mai recomandăm:
 

Alegeri parţiale: de la meciul Ilie Năstase-Ruxandra Dragomir la maratonul funcţiilor pentru Gabi Szabo

Ministrul Sportului Gabriela Szabo şi-a condus tatăl pe ultimul drum

PSD a câştigat detaşat şi alegerile parţiale. Năstase, Silaghi şi Costoiu, marii învingători. Mandatul lui Gabi Szabo, sub semnul întrebării


 


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite