PSD a revenit la discursul anti-Justiţie. „Procurorii au instaurat un regim de teroare”. „Dacă dimineaţă cineva îţi bate cu piciorul în uşă, să te rogi să fie hoţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lideri PSD de prim rang, ca Liviu Dragnea, Lia Olguţa Vasilescu, dar şi simpli delegaţi din teritoiru, au pus azi tunurile pe procurori, pe motiv că aceştia „au instaurat un regim de teroare în rândul administraţiei locale”. Robert Negoiţă a avut altă tactică: a încercat câteva glume despre oamenii legii.

Înainte de a se reuni în Consiliul Naţional, liderii PSD au participat la câteva ateliere de lucru, fiecare pe domeniul său. Spre exemplu, vicepremierul Liviu Dragnea le-a prezentat delegaţilor Proiectul de dezvoltare regională şi reformă administrativă. Unul nou, nu cel respins de Curtea Constituţională. Deşi subiectul viza chestiuni strict administrative, discuţia a alunecat şi spre subiectul Justiţie. Chiar Liviu Dragnea a făcut primele aluzii, pe un ton glumeţ. "L-am văzut aici, pe hol, pe primarul de la Islaz, care se chinuie cu o finanţare. Sper că a terminat de mâncat. Eşti aici, Ionel?", a întrebat Dragnea. "Da, domn’ preşedinte, sunt aici!", a răspuns primarul. "Bine, stai jos, să nu te ia cineva la ochi", a încheiat vicepremierul.

Apoi, a spus câteva vorbe despre investiţiile privind infrastructura sistemului juridic. “Bine, nu aş vrea să vorbesc mai mult despre Justiţie”, a spus Dragnea, din nou ironic, smulgând un ropot de aplauze. Apoi s-a trecut la sesiunea de întrebări. Un primar de comună s-a ridicat nervos şi a luat cuvântul. "De ce un procuror să aibă salariu 80 de milioane, iar un primar 3 lei. Nimeni nu mai semnează nimic în teritoriu, de frică. Adminsitraţia locală este călcată în picioare. Cineva nu vrea să ne lase să ne dezvoltăm. Procurorii au instaurat un regim de teroare. Vă rog să mă scuzaţi dacă am ridicat puţin tonul, dar nu mai pot”, a spus delegatul PSD. Iar Dragnea a răspuns, evitând, totuşi, subiectul fierbinte al terorii procurorilor. S-a axat pe partea financiară. "Ştiu că oamenii nu mai au dorinţa de a lucra. Nu poţi să-i ceri unui om care are 7 milioane de lei vechi să-şi asume ceva. O să vorbesc cu doamna Plumb să rezolvăm această problemă”, a spus Dragnea.

Umorul lui Robert Negoiţă
Au fost chemaţi pe scenă invitaţii speciali. Printre ei, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3. Din discursul său complet dezarticulat s-au înţeles totuşi două glume. Ambele despre procurori.  Prima: "Dacă dimineaţă cineva îţi bate cu piciorul în uşă, cică să te rogi să fie hoţii". A doua: "M-am întâlnit cu cineva pe stradă, era de mână cu un copil. I-am spus: «să nu-l faceţi politician». Mi-a răspuns: «Nu, nici nu mă gândeam. Vreau să-l fac procuror, pentru că e vremea lor»", a spus Negoiţă, iar sala a aplaudat.

“Codul Penal este foarte prost”
Punctul culminant în discursul anti-Justiţie l-a atins primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, care a început fără ocolişuri: “Codul Penal este foarte prost. Abuzul în serviciu a devenit la ordinea zilei. Orice decizie ai lua te duce la abuz în serviciu. Fostul primar al Craiovei a fost trimis în judecată pentru că a retrocedat un teren. Eu am o plângere pentru că n-am vrut să retrocedez un teren. Am ajuns să ne rugăm să ne fie contestate licitaţiile pentru că aşa avem controlul instanţei. Totul este interpretabil, iar abuzul în serviciu a devenit la ordinea zilei”, a insistat Lia Olguţa Vasilescu forţând puţin limba română. Primarul Craiovei a avut grijă să-l certe şi pe Victor Ponta pentru planul de reformă propus în PSD. “Mai nou, partidul nostru ne spune că daca suntem trimişi în judecată pentru o astfel de faptă (n.r.- abuz în serviciu) trebuie să ne retragem din politică. Mi se pare o aberaţie”, a fost mesajul Olguţei Vasilescu, care a venit chiar şi cu exemple: “Uitaţi-vă la cazul lui Mugurel Surupăceanu, condamnat la 7 ani în primă instanţă, apoi achitat”.

Discuţia despre Justiţie a continuat şi pe holurile Parlamentului, mai mulţi delegaţi vorbind despre “cât de greu e să fii azi primar în România” şi “câtă presiune pune Justiţia pe noi, care am fost aleşi”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite