PSD, reacţie după ce Florin Cîţu a afirmat că România se îndreaptă în direcţia bună din punct de vedere economic: Ei se laudă şi economia se scufundă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Social-democraţii au reacţionat după ce premierul interimar Florin Cîţu a spus că România se îndreaptă într-o direcţie bună din perspectiva economică, şi au precizat că acesta se laudă, însă economia se scufundă.Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că premierul interimar Florin Cîţu a avut sâmbătă „un ultim spectacol al delirului politic”.

„EI SE LAUDĂ ŞI ECONOMIA SE SCUFUNDĂ!

5 REALITĂŢI ale economiei româneşti pe care Guvernul demis „uită” să le spună!

1.   România – Campioană europeană la creşterea preţurilor la energie. 40% dintre gospodării deja nu îşi pot achita facturile la întreţinere!

2.   România – Cea mai mare inflaţie din ultimii 11 ani. Puterea de cumpărare a scăzut cu 14%!

3.   România – record istoric la îndatorare. Peste 57 miliarde euro împrumutaţi în 2 ani de guvernare!

4.   România – record istoric la deficitul comercial. 14,6 miliarde euro deficit la 8 luni din 2021 (+ 3 miliarde faţă de perioada similară din 2020)!

5.   România – Campioana europeană la dobânzile împrumuturilor. Dobânzi de 10 ori mai mari decât media UE!”, au mai transmis social-democraţii.

Marcel Ciolacu: „Explică-le, Florine, cât sunt de fericiţi şi celor 120.000 români aruncaţi în deprivare materială severă în doar un an de guvernare”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că premierul interimar Florin Cîţu a avut sâmbătă „un ultim spectacol al delirului politic”.

„Frig, foame, sărăcie! Asta a reuşit creşterea ta economică bolnăvicioasă, Florine! Premierul demis a dat astăzi un ultim (sper) spectacol al delirului politic! Afirmă, cu o seninătate care ţine de patologie, că «românii vor simţi la facturile din această iarnă creşterea economică». Reformele de dreapta ne-au adus înainte de Revoluţie! Românii nu aveau atunci ce să cumpere, iar acum au de unde, dar nu şi bani!  Şi nu, nu mă refer la acei 1% cu venituri peste medie!”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă pe Facebook. 

Liderul a mai transmis că Florin Cîţu trebuie să explice celor şapte milioane de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială cum a crescut economia „ca o rachetă spre cer”.

„Explică-le, Florine, cum a crescut economia ca o rachetă spre cer, celor 7 milioane de oameni aflaţi în risc de săracie şi excluziune socială! Explică-le, Florine, cât sunt de fericiţi şi celor 120.000 români aruncaţi în deprivare materială severă în doar un an de guvernare! În loc să enervezi oamenii, stai cu privirea în pământ de ruşine şi nu te mai lăuda!  Deja ai scufundat barca! Oamenii vor să ştie cum ieşim împreună din catastrofa sanitară! Oamenii au nevoie de soluţii acum! Economia o putem salva, vieţile însă nu le putem recupera!”, a conchis liderul PSD.

Florin Cîţu a declarat sâmbătă, după ce agenţia de rating Standard&Poor’s a menţinut ratingul de ţară al României la stabil, iar Moody’s l-al îmbunătăţit de la negativ la stabil, că în ciuda tuturor ştirilor alarmiste, România merge în direcţia bună şi nu în cea greşită.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite