PSD, răspuns pentru Orban despre  eliminarea pensiilor speciale: Am ajuns aici pentru că aţi emis o ordonanţă prin care aţi îngheţat toată România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Social-democraţii au reacţionat în plen după ce, miercuri, Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, fiind aleasă iniţiativa PSD. Marcel Ciolacu, a transmis că s-a ajuns în această situaţie pentru că în timpul cabinetului Orban a fost emisă o ordonanţă prin care au îngheţat „toată România”. Alfred Simonis a declarat că membrii coaliţiei par „cam supăraţi pentru un astfel de moment”.

„Am ajuns în această situaţie pentru că dumneavoastră, Guvernul dumneavoastră şi nu numai dumneavoastră aţi emis o ordonanţă prin care aţi îngheţat pensiile, salariile, toată România. Era normal să reacţionăm în acest fel. Să nu mai avem indemnizaţii speciale, atât timp cât filozofia actualei coaliţii este de recesiune. N-am înţeles de ce nu aţi făcut acest lucru dumneavoastră anul trecut când eraţi prim-ministru, domnule Orban. Aveaţi o majoritate. N-am înţeles domnule Barna de ce până acum, în calitate de vicepremier, împreună cu premierul Florin Cîţu, nu aţi dat o ordonanţă de urgenţă să faceţi dreptatea până la capăt. Singurele indemnizaţii speciale pe care nu le puteaţi schimba prin OUG erau indemnizaţiile parlamentarilor, trebuiau în Parlament prin această modificare la statut.

 Cine l-a ţinut un an de zile pe domnul Orban, împreună cu dumneavoastră, să daţi această Ordonanţă? Atăzi cred că toţi parlamentarii vom vota să renunţăm la aceste indemnizaţii speciale şi vă invit mâine pe dumneavoastră, coaliţia pierzătorilor, să daţi un OUG şi să mergeţi cu dreptatea până la capăt.” a transmis, miercuri, Marcel Ciolacu din Parlament.

Alfred Simonis, liderul PSD din Camera Deputaţilor, a luat cuvântul în plenul Parlamentului de miercuri şi a transmis că nu se poate discuta despre reglarea unor inechităţi în sistemul bugetar atât timp cât sunt beneficiari de pensie specială. Mai mult, social-democratul a  spus: „ Trebuie să recunoaştem cu toţii că noi sau înaintaşii noştri au greşit când au votat introducerea beneficii pentru parlamentari”. Simonis a conchis spunând că s-ar fi aşteptat să fie uniţi astăzi, când au un punct comun de discuţie, însă membrii coaliţiei par „cam supăraţi pentru un astfel de moment”.

„Mă bucur să anunţ plenul Parlamentului că iniţiativa Partidului Social Democrat este cea care va fi supusă votului cu raport de aprobare. Probabil că dacă cei din coaliţie n-ar fi depus, una USR şi una USR, situaţia era alta. Nu v-aţi înţeles, aia e. Este un moment important pentru România, pentru Parlamentul României, pentru această generaţie care este astăzi în Parlament şi mă aşteptam să putem să fim mai calmi. Trebuie să recunoaştem, domnule Orban, nu în 2010 s-au inventat pensiile speciale. Ele s-au inventat în 2005 de către domnul Valeriu Stoica, membru PNL, ministru al Justiţiei din partea PNL. După aceea, am votat pentru aviatori, am votat pentru curtea de conturi, aţi votat, stimaţi colegi de la USR, pentru Consiliul Concurenţei. Trebuie să recunoaştem cu toţii că noi sau înaintaşii noştri au greşit când au votat introducerea beneficii pentru parlamentari. Nu putem să începem să discutăm de reglarea unor inechităţi în sistem atât timp cât noi suntem beneficiari de pensie specială. De aceea a fost important să votăm azi acest proiect pentru a putea de mâine să discutăm sincer despre eliminare, impozitare sau plafonare, ori ce o fi.

Domnul Orban a spus mai devreme că este nemulţumit de sporuri şi că trebuie plafonate. Pai de ce nu îl convingeţi pe Florin Cîţu să o facă, pentru că o poate face astăzi, sau mâine. În proiectul de buget sau printr-o ordonanţă de urgenţă.

În final, mă aşteptam ca astăzi având în vedere că vom vota cu toţii acest proiect de lege, să fim uniţi şi să dăm un semnal de decenţă în Parlamentul României, dar păreţi cam supăraţi pentru un astfel de moment.” a declarat Alfred Simonis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite