PSD răspunde la criticile lui Florin Cîţu: Aştia sunt mai răi şi mai fomişti ca Băsescu/Fifor: PNL dispreţuieşte românii care muncesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguta Vasilescu Inquam Photos / Bogdan Danescu
Lia Olguta Vasilescu Inquam Photos / Bogdan Danescu

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu şi vicepremierul Mihai Fifor au lansat miercuri atacuri dure la adresa liderului senatorilor liberali Florin Cîţu, care a criticat salariile şi beneficiile bugetarrilor, propunând taxarea acestora sau renunţarea la vouchere de vacanţă, sporuri şi pensii speciale.

„Păi, zic să îi votaţi masiv! Că vă promit doar de-ale «bune»”, spune Lia Olguţa Vasilescu, adăugând: „Aştia sunt mai răi şi mai fomişti ca Băsescu”.

Şi secretarul general al PSD a reacţionat, afirmând că „PNL dispreţuieşte românii care muncesc şi îi ameninţă pentru a nu ştiu câta oară cu tăieri”. Acesta i-a transmis apoi şi un mesaj liberalului Florin Cîţu, pe care îl acuză să a pus „o etichetă pe milioane de oameni care muncesc cinstit”.

„Domnule Cîţu, să speraţi să nu aveţi nevoie să intervină pentru dumneavoastră un pompier «praf» la incendiu, un medic «praf» la UPU sau un poliţist «praf» dacă vă aleargă cineva cu un cuţit la brâu, aşa cum s-a întâmplat acum câteva zile la Craiova când un poliţist aflat în timpul liber a sărit şi l-a imobilizat cu mâinile goale pe agresor. Aţi pus o etichetă pe milioane de oameni care muncesc cinstit şi o fac pentru ca societatea asta să funcţioneze”, a adăugat Fifor.

Miercuri dimineaţă, economistul liberal Florin Cîţu a susţinut că, în medie, salariile bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat, majoritatea angajaţilor din sectorul public comportându-se ca şi cum ar fi câştigat la loterie bonusuri „pe viaţă”.


În plus, liderul senatorilor PNL susţine că „restul românilor  muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine“, ceea ce reprezintă o discriminare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite