PSD îi răspunde lui Ţuţuianu: A devenit brusc analitic şi a făcut nişte declaraţii în conflict cu cele ale lui Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Romaşcanu FOTO gov.ro
Lucian Romaşcanu FOTO gov.ro

Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu a răspuns la afirmaţiile vicepreşedintelui Pro România Adrian Ţuţuianu care preciza ieri că există probleme de constituţionalitate la moţiunea de cenzură a social-democraţilor. „Domnul Ţuţuianu a devenit brusc analitic”, a afirmat Romaşcanu, care a i-a transmis fostului coleg de partid că afirmaţiile sale vin în contradicţie cu cele ale lui Victor Ponta.

„Domnul Ţuţuianu a devenit brusc analitic şi a făcut nişte declaraţii care voin în conflict cu cele ale domnului Victor Ponta. Sperăm să voteze Pro România această moţiune, aşa cum au anunţat în nenumărate rânduri”, a declarat vineri Lucian Romaşcanu la finalul şedinţei CExN a partidului.

Vicepreşedintele Pro România Adrian Ţuţuianu a afirmat joi că există probleme de constituţionalitate la moţiunea de cenzură depusă de către PSD împotriva Guvernului Orban. Acesta a explicat că moţiunea nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului, nu una extraordinară aşa cum au făcut social-democraţii.

„Eu cred că această moţiune trebuia introdusă din luna mai, când am cerut noi, cei din Pro România, ca toţi parlamentarii să revină la lucru în procedură normală. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru, ca rezultat al unui blat între PNL şi PSD, respectiv preşedintele Klaus Iohannis. După părerea mea, moţiunea de cenzură nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului. Ca urmare, eu cred că sunt probleme de constituţionalitate”, a declarat Adrian Ţuţuianu la RFI.

Curtea Constituţională a stabilit ca până la 1 septembrie părţile implicate în conflictul juridic între Guvern şi Parlament, sesizat de Executiv din cauza depunerii moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară, să trimită punctele de vedere. Termenul şedinţei în care vor fi susţinute opiniile la CCR va fi decis la o dată ulterioară, arată anunţul instituţiei.

Guvernul a depus vineri, la Curtea Constituţională, sesizarea referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională Guvern-Parlament în legătură cu moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi prezentată deja în Parlament în urmă cu o zi.

Şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă a cerut PSD să aştepte decizia Curţii înainte de a stabili data votului la moţiune.

Guvernul reclamă, în sesizare, depunerea moţiunii de cenzură în perioada dintre sesiunile ordinare ale Parlamentului, cât şi convocarea unei sesiuni extraordinare având ca obiect numai prezentarea moţiunii de cenzură, precum şi încălcarea Constituţiei prin fragmentarea procedurii moţiunii de cenzură în mai multe sesiuni parlamentare.

Senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu a afirmat la RFI că moţiunea de cenzură a PSD are probleme de constituţionalitate, în opinia sa, deoarece ea nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Legislativului. Acesta a adăugat că Pro România va vota moţiunea, însă acuză un blat între PSD şi PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite