PSD pune la şefia comisiei SRI un senator care nici măcar nu ştie să înjure corect. De ce l-a refuzat Băsescu în 2014, când a fost propus ministru

PSD pune la
şefia comisiei 
SRI un senator care nici 
măcar nu ştie să înjure corect. De ce l-a refuzat Băsescu în 2014, când a fost propus ministru

Senatorul Claudiu manda. FOTO Mediafax

Liviu Dragnea vrea să-l trimită în fruntea Comisiei pentru controlul SRI pe senatorul PSD Claudiu Manda, cel care, în 2015, l-a înjurat, pe Facebook, pe un român din străinătate, însă nici măcar înjurătura nu a scris-o corect gramatical. Pe Manda îl mai recomandă studiile la Academia SRI

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea îl va propune pe senatorul Claudiu Manda pentru a prelua şefia Comisiei de control SRI, după ce Adrian Ţuţuianu a fost numit ministru al Apărării. Claudiu Manda, în prezent vicepreşedinte al Senatului, este unul dintre cei mai apropiaţi oameni de Lia Olguţa Vasilescu, la rândul ei fidelă lui Liviu Dragnea. De asemenea, Manda este şi finul lui Valeriu Zgonea, fost parlamentar PSD de Dolj. 

De altfel, într-o şedinţă a Camerei Deputaţilor din 2013, Valeriu Zgonea, pe atunci preşedintele Camerei, i-a dat cuvântul, iar Claudiu Manda a spus la începutul interventiei în plen: „Mulţumesc, naşule!“. Întrebat, ulterior, de jurnalişti, de ce i s-a adresat cu „naşule“, Manda a răspuns: „Păi, nu-i normal să-i spun aşa, dacă el m-a cununat?“. Între timp, Manda a divorţat.

„Vai, domnul deputat, ce ţăran eşti!“

Dincolo de legăturile strânse cu liderii PSD, Claudiu Manda s-a mai remarcat doar printr-un episod scandalos. În decembrie 2015, Manda a postat pe contul său de Facebook o ştire în care se anunţa că autobuzele din Craiova vor fi dotate cu internet gratuit. Sorin Iovu, un român plecat la muncă în Marea Britanie, i-a comentat: „Bă, lumea moare de foame”. 

Se întoarce şi Şerban Nicolae

Potrivit unor surse politice, social-democratul Şerban Nicolae ar urma să preia din nou funcţia de lider al senatorilor PSD, după ce Mihai Fifor a fost nominalizat ministru al Economiei. Şerban Nicolae a fost schimbat din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice şi din cea de lider al senatorilor PSD chiar la propunerea lui Liviu Dragnea. Motivul? A  depus, chipurile fără ştirea partidului, amendamente la legea graţierii prin care corupţii scăpau din puşcării. Prin urmare, ieşirea din „dizgraţie“ are loc după doar două luni.  

A urmat un schimb de comentarii acide pe Facebook, în văzul lumii, însă Claudiu Manda a mers mai departe şi i-a trimis un mesaj privat lui Sorin Iovu:  „Ce tare te dai de la distanţă!“. Românul din Marea Britanie i-a răspuns: „Vrei să ne întâlnim?“. A urmat o replică de mahala din partea parlamentarului PSD.

„Băgaţi-aş p..a în mă-ta! Oricând!“, a scris Manda, arătând că nu stăpâneşte foarte bine limba română. Varianta corectă este: băga-ţi-aş. „Aşa vorbeşte un ales al poporului?“, l-a întrebat Iovu. „Marş! Sunt dispus să cobor nivelul discuţiei până acolo jos, la tine!“, a replicat deputatul. „Vai, domnul deputat, ce ţăran eşti!“, a încheiat Iovu discuţia, apoi a publicat schimbul de mesaje pe contul său de Facebook.

Claudiu Manda nici măcar nu şi-a cerut scuze pentru limbajul suburban. A venit cu următoarea explicaţie: „Sunt om înainte de a fi politician şi doresc să rămân om şi după ce nu o să mai fiu politician. (…) Recunosc faptul că a fost o greşeală, pe care o regret, să cobor nivelul atât de jos într-un dialog privat, ca de la bărbat la bărbat“, a reacţionat parlamentarul PSD.

Băsescu l-a refuzat ca ministru

În 2014, Claudiu Manda a fost propus de premierul Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Bugetului, însă preşedintele de atunci, Traian Băsescu, l-a respins: „Cea mai complexă experienţă a domnului Manda este legată de funcţia de director la Casa Studenţilor din Craiova. Oameni buni, singurul calcul economic care se face acolo e eventual valoarea biletelor rupte într-o zi de sâmbătă“, spunea, pe 1 august 2014, fostul preşedinte. Claudiu Manda a condus Casa Studenţilor între 2003 şi 2004.

A trecut pe  la şcoala SRI
Claudiu Manda a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, secţia Contabilitate şi Informatică de Gestiune, din cadrul Universităţii din Craiova. În 2005, la un an după ce a ajuns deputat, Manda a trecut şi pe la Colegiul Naţional de Apărare, curs absolvit de majoritatea politicienilor pentru a-şi „coafa” CV-ul. În 2011, Manda a absolvit şi Colegiul Naţional de Informaţii din cadrul SRI, de asemenea o şcoală bifată de cei mai mulţi oameni politici. În 2009 s-a apucat de un doctorat în management la Universitatea Valahia din Târgovişte, pe care nu l-a mai terminat. Este la al patrulea mandat de parlamentar. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările