PSD face tot posibilul să nu supună din nou la vot moţiunea de cenzură. Ciolacu: Aşteptăm motivarea CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă PSD va mai supune votului moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, în contextul în care CCR a respins conflictul juridic între Guvern şi Parlament. Liderul social-democraţilor a spus că aşteaptă motivarea Curţii şi apoi va fi o decizie în partid cu privire la oportunitatea continuării demersului. Motivarea CCR va fi publicată într-o lună.

”Aşteptăm motivarea Curţii şi, impreună cu colegii vom lua o decizie politică, privind oportunitatea continuării demersul. Am văzut din hotărârea Guvernului costul la moţiune care a primit alocare de 130 de milioane. Vom vedea şi parlamentarii care nu au votat pe ce funcţii şi liste se vor găsi, dacă ale PNL”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat marţi la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD dacă partidul va merge mai departe cu votul pe moţiunea de cenzură după ce CCR a respins conflictul juridic între Guvern şi Parlament.

Curtea Constituţională a decis că nu există conflict juridic Guvern - Parlament pe tema moţiunii de cenzură iniţiată de PSD în sesiunea extraordinară, dar care nu a fost dezbătută din lipsă de cvorum. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, doi membri ai CCR apreciind că solicitarea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a precizat, întrebat duminică dacă social-democraţii vor depune din nou moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, că va fi analizată această posibilitate. „Sperăm să nu fie cazul, deşi toate premisele începerii anului şcolar arată un dezastru”, a adăugat Dîncu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite