PSD şi PNL înfiinţează Comisia „Na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Crin Antonescu nu se înţeleg pe comisia de anchetă Foto: Adevărul
Victor Ponta şi Crin Antonescu nu se înţeleg pe comisia de anchetă Foto: Adevărul

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu par că vor amândoi să ia fiinţă comisia parlamentară de anchetă privind cumpărarea unui teren de către fiica preşedintelui, dar îşi pasează unul altuia sarcina de a gira conducerea acestei comisii.

După ce Victor Ponta l-a pus pe Antonescu în faţa faptului împlinit, anunţând primul înfiinţarea comisiei, liderul PNL s-a revanşat şi a blocat vremelnic decizia, ca să nu se creadă că PNL răspunde ultimatumului dat de PSD. Apoi Antonescu a ripostat, avansând o propunere surprinzătoare pentru Victor Ponta privind persoana care va conduce comisia.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a amânat ieri din nou decizia cu privire la înfiinţarea comisiei care să ancheteze tranzacţia fiicei preşedintelui Traian Băsescu, deşi joi era termenul-limită stabilit de PSD. „Decizia oficială o vom lua mâine, poimâine, nu ştiu. Numai nu azi, ca nu cumva dintr-o informaţie greşită să creadă cineva că PSD ne-ar putea da un ultimatum“, a declarat ieri Antonescu.

După care a plusat ironic: „Propun ca această comisie să fie condusă de Ilie Sârbu, pentru că e liderul grupului PSD de la Senat, pentru că măcar în legătură cu el nu s-ar îndoi nimeni, după un deceniu de luptă împotriva lui Băsescu, că ar putea să se clatine. Să fie o treabă a Parlamentului, dar cu Ilie Sârbu în frunte. Asta e propunerea noastră”. Ilie Sârbu este socrul premierului Victor Ponta şi a fost ministru al Agriculturii.
Victor Ponta a interpretat oferta drept o mostră mai puţin reuşită de simţ al umorului: „Bănuiesc că a fost o glumă. Glumele lui Crin Antonescu sunt bune, dar nu toate”.

Ilie Sârbu a reacţionat contradictoriu la propunerea care îl viza. Iniţial, a declarat că va accepta să preia conducerea comisiei de anchetă, „dacă de asta depinde înfiinţarea acesteia”. Ulterior, s-a răzgândit şi a recomandat ca noua comisie să fie condusă de un parlamentar-jurist, iar el să rămână un simplu membru, ca „specialist pe probleme de agricultură“.

Citeşte articole pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu: Am vorbit cu Chiţoiu la 40 de zile după ce s-a dat creditul

Discuţie între liderii USL, la Guvern. Ponta: De principiu, Crin e de acord cu înfiinţarea comisiei de anchetă

Ponta, după şedinţa USL: A fost o neînţelegere. PNL va decide joi poziţia sa faţă de comisia „Călăraşi“

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite