PSD va organiza un miting mare pentru susţinerea „familiei tradiţionale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional că partidul a decis organizrea unui miting de amploare pentru susţinerea „familiei tradiţionale”. Liderul social-democraţilor a declarat recent că PSD „susţine cu toată tăria” referendumul pentru modificarea definiţiei familiei din Constituţie şi a precizat că speră ca acesta să se desfăşoare în această primăvară.

Liviu Dragnea a declarat luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că PSD va organiza curând un miting mare pentru susţinerea „familiei tradiţionale”.

„Am decis organizarea unui miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale, pentru a nu exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect”, a declarat Dragnea.

În 10 aprilie, preşedintele PSD a prezentat priorităţile legislative ale social-democraţilor, care vizează modificarea Codurilor penale, elaborarea noilor legi ale securităţii naţionale şi organizarea referendumului pentru definirea familiei. În privinţa Legii defăimării, Dragnea a spus că aceasta este în stadiu incipient şi că nu reprezintă o prioritate în acest moment, dar că nu renunţă la ea.

Liderul PSD a precizat atunci că a discutat cu colegii săi din grupurile parlamentare despre referendumul pentru modificarea Constituţiei.

„Este un subiect pe care îl susţinem cu toată tăria şi sper ca în această primăvară acest referendum să se organizeze. Susţinem această modificare a Constiuţiei, că temelia familiei este căsătoria dintre bărbat şi femeie”, a subliniat Dragnea.

La sfârşitul lunii martie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că iniţiativa de revizuirea a Constituţiei pe tema definirii familiei, care a fost adoptată de Camera Deputaţilor în urmă cu aproape un an, va trece şi de Senat în regim de urgenţă, iar după promulgare va fi organizat referendumul. Dragnea a susţinut că, în acelaşi timp, va fi iniţiată o dezbatere privind oportunitatea reglementării parteneriarului civil în România.

„În procedură de urgenţă să o adoptăm, după care să o trimitem la promulgare. După ce preşedintele o promulgă, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, vom decide imediat să se continue procedura în Senat, respectiv votul efectiv pentru revizuirea Constiuţiei şi stabilirea datei referendumului”, a afirmat Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite