PSD, fără onoare şi raţiune

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Degeaba urlă ca din gură de şarpe mega-clanul pesedist mafiotizat până în măduva oaselor inventând şi demascând petinse aranjamente de culise de pe urma cărora candidatura paukeriţei Rovana Plumb la un post de comisar european a fost respinsă şi a doua oară de Comisia juridică a PE.

Degeaba se dedau la spectacole jalnice şefa de mega-clan Viorica Vasilica Dăncilă şi sigisbeii ei Mihai Fifor şi Valeriu Steriu. Degeaba inventează şi ei, şi mulţi, mulţi alţii care se înghesuie la microfoane, la debitat vorbe în speranţa că poate-poate vor mai putea să roadă ceea ce a rămas de pe ciolan, comploturi. Degeaba vorbesc despre lipsa de patriotism a Opoziţiei ori a preşedintelui Klaus Iohannis.

Accidentul ruşinos numit Rovana Plumb, cea care când are, când nu are la dispoziţie cei 800.000 de lei pe care i-a donat partidului împrumutându-i de la o nouă, complet dezinteresată şi enigmatică mătuşă Tamara şi pe care i-a şi restituit ca la comandă vânzând la repezeală două apartamente (de unde a avut bani  să le cumpere, din leafa ei de ingineră la Farmec şi din pensia soţului, din ce bani plăteşte doamna Rovana colosalul ei împrumut în euro?) arată cât de prost sunt văzuţi la nivel european atât PSD cât şi guvernul României.

Sigur, doamna Rovana Plumb a fost respinsă în primul rând din cauza petelor din propria ei biografie. Degeaba a fost ea salvată de DNA şi de trimiterea în justiţie de voturile mirosind a complicităţi la jaf ale colegilor săi parlamentari. Doamna Rovana Plumb este cunoscută la nivel european ca fiind suspectă  de corupţie. De asemenea, nu sunt necunoscute şi nici nu au putut fi şterse cu buretele declaraţiile anti-europene ale aceleiaşi doamne Rovana Plumb, declaraţii făcute pe vremea când era una dintre cele mai fidele componente ale suitei de aplaudaci a fostului preşedinte al PSD, azi puşcăriaşul Liviu Nicolae Dragnea.

Însă dincolo de asta, întreg PSD este cunoscut la nivel european ca având o carte de vizită dintre cele mai dubioase. Încărcată cu fapte dintre cele mai condamnabile care încep cu seria neuitatelor, cumplitelor mineriade şi continuă cu matrapazlâcurile din vremea guvernării Adrian Năstase, cu corupţia ridicată la rang de politică de Stat, cu hoţiile la drumul mare din perioada în care PSD îl urma neghiob pe drumul spre dezastru pe Dragnea, cu acţiunile anti-justiţie din aceeaşi perioadă, una dintre cele mai jalnice din istoria României, cu încă nedesluşitele evenimente din 10 august 2018.

PSD este un tolerat în familia lui politică, dovadă stând faptul că mulţi socialişti au votat împotriva d-nei Plumb, iar în aceeaşi tristă perioadă în care l-a avut în frunte pe numitul Dragnea era pe punctul de a fi exclus din cauza comportamentelor sale deviante. PSD a mai primit o şansă, probabil ultima îndată după schimbarea de personal de la vârful partidului intervenită îndată după binemeritata trimitere după gratii a lui Dragnea, Noua şefă de mega-clan, numita Dăncilă Viorica Vasilica, a nesocotit-o.

Doamna Dăncilă şi cei care încă îi mai stau prin preajmă s-au încăpăţânat să susţină candidatura compromiţătoare şi pentru partid, dar şi pentru România a numitei Plumb Rovana. Dar ceea ce merge la Bucureşti şi Videle, la Alexandria şi Craiova nu merge şi la Bruxelles, şi la Strasbourg. Doamna Dăncilă, în loc să corecteze situaţia, să salveze ceea ce se mai putea salva, în loc să o retragă pe amica ei,  d-na Plumb, aşa cum ar fi trebuit să o facă după primul refuz de joia trecută al comisiei JURI, a perseverat. Puţin păsându-i de România. Acum aceeaşi doamnă Dăncilă minte la drumul mare, inventează comploturi, citeşte discursuri electorale mustind de acuze nefondate şi atitudini anti-europene, caută vinovaţi imaginari. Spune că România ar fi pe punctul de a pierde un post important de comisar european. Spusele ei sunt repetate de mai sus numiţii domni Fifor şi Steriu. Cu toţii făcându-se a uita că ulciorul nu merge de prea multe ori la apă.

Nu, România  nu pierde nimic dacă doamna Dăncilă face o propunere rezonabilă şi onorabilă. Dar de unde onorabilitate şi raţiune la PSD? De unde grijă pentru imaginea ţării? De unde patriotism? De la o DĂRMATĂ? Care tocmai se pregăteşte să se mai facă o dată de râs propunându-i drept comisari europeni pe compromisul Dan Nica şi pe necunoscuta Gabriela Ciot.

Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite