PSD nu mai este ţapul ispăşitor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
iohannis-congres-pnl-fara-masca Foto Europol

Da, exact aşa! De azi înainte, PSD nu mai poate fi ţapul ispăşitor al practicilor antidemocratice sau nedemocratice. Alegerile din Partidul Naţional Liberal arată limpede că în interiorul partidului practicile antidemocratice sunt nu doar tolerate ci reprezintă ceva normal, nu doar acceptabil ci încurajat. Nici “ciuma roşie” nu va mai putea fi invocată, pentru că ar fi ciumă albastră.

Refuzul candidatului Iohannis de a avea un dialog cu contracandidata sa Dăncilă, cu doi ani în urmă, a fost un semnal al atitudinii nedemocratice a preşedintelui. Tuna şi fulgera, sper că vă aduceţi aminte, din poziţia de preşedinte împotriva PSD. Mai mult decât atât, şi îngrijorător, milita pentru dispariţia acestui partid din spectrul politic - o altă atitudine nedemocratică şi chiar antidemocratică. Un regim politic democratic este pluripartidist, are nevoie de mai multe partide care să articuleze interesele diferitelor grupuri sociale. A milita pentru distrugerea unui partid aduce a atac asupra democraţiei. Din poziţia de preşedinte al României.

Alegerile din Partidul Naţional Liberal au încălcat toate regulile în vigoare cu privire la protecţia cetăţenilor în pandemie. Preşedintele însuşi a încălcat aceste reguli. La ce fel de legitimitate se mai aşteaptă PNL şi preşedintele în aceste circumstanţe? De ce să mai respecte cetăţenii aceste reguli, care sunt în interesul sănătăţii tuturor cetăţenilor români, dacă şeful statului şi partidul aflat la guvernare le încalcă pe faţă?

Să fi intrat România din registrul respectării statului de drept, în registrul puterii înţeles ca forţă? <Dacă noi vrem asta, legea nu mai contează!> Un preşedinte mai presus de lege? Un partid la guvernare, minoritar, mai presus de lege? Până nu demult, se punea vina pe PSD. Acum pe cine mai acuzăm? Pe cine mai punem vina?

„Un poliţist din Timişoara intră într-un restaurant. Vede un bărbat fără mască. Îi cere actul de identitate pentru a-i aplica amenda. Bărbatul îi spune că vrea înainte să îi arate o poză. Pe ecranul telefonului este poza cu Preşedintele României la Cogresul PNL, fără mască.

Poliţistului îi este jenă să îi mai aplice amendă. Apoi cei doi schimbă subiectul şi vorbesc despre golf...”, scrie Europol.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite