PSD: „Miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii trebuie să adopte urgent actele normative pentru testarea anti-COVID a elevilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

PSD solicită miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei să ajungă urgent la un acord cu privire la tipul testelor anti-COVID şi la procedurile care să fie aplicate pentru testarea elevilor şi profesorilor în unităţile de învăţământ.

Social-democraţii susţin că testarea elevilor reprezintă o procedură esenţială pentru asigurarea prezenţei fizice la cursuri. 

„Având în vedere că au rămas mai puţin de şase săptămâni până la începerea noului an şcolar, este revoltătoare incapacitatea celor două ministere de a se pune de acord asupra acestor aspecte esenţiale. Declaraţiile recente de bune intenţii exprimate separat de către cei doi miniştri cu privire la acest subiect nu pot ţine locul unor decizii clare, aprobate prin acte normative, care să permită achiziţia din timp a testelor şi pregătirea unităţilor de învăţământ pentru aplicarea procedurilor care ar trebui stabilite în acest sens.

Dacă în cazul elevilor cu vârsta mai mare de 12 ani există opţiunea vaccinării anti-covid, pentru cei care nu au împlinit această vârstă testarea este singura cale prin care poate fi prevenită apariţia focarelor în cadrul unităţilor de învăţământ”, arată comunicatul de presă al PSD. 

Sursa citată mai precizează că, având în vedere iminenţa celui de-al patrulea val al pandemiei de COVID-19, lipsa testelor şi a procedurilor de testare constituie risc ridicat de reînchidere a şcolilor, ceea ce ar fi „o catastrofă” mai ales pentru elevii din ciclurile primare, unde prezenţa fizică la cursuri este esenţială, după cum susţin insistent mai multe organisme internaţionale, precum UNICEF, OMS sau Comisia Europeană.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite