PSD, majoritate la Senat fără PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Senatorul Ştefan Stoica a continuat şirul dezertărilor din PPDD şi a anunţat marţi, în plenul Senatului, că se va alătura grupului parlamentar al PSD, grupul social-democraţilor ajungând astfel la 70 de membri, iar o alianţă cu PC şi UDMR ar schimba majoritatea parlamentară.


În Senat, la acest moment, grupurile parlamentare au următoarea componenţă numerică: grupul PSD - 70 de membri, grupul PNL - 50 de membri , grupul PDL - 23 de membri, grupul PPDD - 14 membri, grupul PC - 9 membri, grupul UDMR - 8 membri.

Fără senatorul PPDD Antonie Solomon, care a fost condamnat la trei ani de înschisoare pentru luare de mită, locul său în Senat urmând să fie vacantat în următoarea perioadă, numărul senatorilor ajunge la 174. Un trio-PSD, PC şi UDMR ar însuma împreună 87 de senatori, ceea ce ar schimba majoritatea parlamentară din prezent. În aceste condiţii, o ruptură în USL s-ar produce în detrimentul liberalilor.

De altfel, Viorel Hrebenciuc, cel care orchestrează mişcările de trupe din Parlament, nu a ascuns că PSD şi-a format o nouă majoritate, însă fie ea şi fragilă. „Avem acel 51% în Parlament, dar sunt momente prin care ţara nu poate fi guvernată cu 51%. Majoritatea nu au experienţă parlamentară suficientă. Nu-ţi poţi permite să intri într-un nou buget cu un Guvern care depinde de 15 voturi“, a fost explicaţia lui Viorel Hrebenciuc din urmă cu câteva zile, la Realitatea TV.

Noua majoritate, care prinde tot mai mult contur în Parlament, şi-a arătat deja colţii. Membrii PSD, PC şi UDMR din Biroul Permanent al Senatului şi-au dat mâna săptămâna trecută şi au respins dezbatere pe starea justiţiei, propusă de preşedintele PNL Crin Antonescu. La finalul şedinţei, liderul liberal s-a recunoscut învins de colaborarea între cele trei partide. „Doriţi să păstrăm virginitatea acestei incinte, o putem face“, a fost reacţia lui Crin Antonescu.

Pe aceeaşi temă:

Încă o trădare a PC ar schimba majoritatea parlamentară

VIDEO Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, şi-a pierdut funcţia de senator. Edilul a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite