PSD: O lege a Educaţiei nu trebuie făcută pentru orgoliile lui Boc, Băsescu şi Funeriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iliescu şi Ponta la Congresul PSD
Iliescu şi Ponta la Congresul PSD

Partidul Social Democrat consideră că Legea Educaţiei trebuie să fie realizată pentru sistemul de învăţământ românesc şi nu "pentru orgoliile politice ale lui Emil Boc, Traian Băsescu şi Daniel Funeriu", informează un comunicat al partidului.

PSD a transmis că apreciază faptul că judecătorii Curţii Constituţionale, prin decizia de miercuri, au reuşit să îşi păstreze consecvenţa, în raport cu cea luată anul trecut, tot pe asumarea răspunderii Executivului la Legea Educaţiei.

"Legea Educaţiei va afecta învăţământul românesc pe o lungă perioadă de ani. Un astfel de act normativ nu poate fi adoptat decât prin consensul partidelor, pentru a pune capăt procesului modificărilor permanente, odată cu schimbările de guvernare. O astfel de lege trebuie făcută pentru sistemul de învăţământ, nu pentru orgoliile politice ale lui Emil Boc, Traian Băsescu şi Daniel Funeriu. Atitudinea Guvernului, de a respinge consensul, nu a făcut decât să pericliteze eforturile de reformare a sistemului de învăţământ", se anunţă într-un comunicat de presă.

Prin decizia sa Curtea Constituţională "pune procesul legislativ pe făgaşul său normal, permiţând continuarea fără impedimente a lucrărilor comisiei senatoriale de resort, astfel încât Legea Educaţiei să fie finalizată şi trimisă plenului pentru vot", suliniază PSD.

Pe de altă parte, Partidul Social Democrat şi-a exprimat îngrijorarea faţă de "încălcările tot mai dese şi mai grave ale Constituţiei de către actualul Guvern".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite