PSD lasă în offside PNL: abrogarea recursului compensatoriu, alegerea primarilor în două tururi şi impozitarea pensiilor speciale, puse pe ordinea de zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD a pus luni, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, în regim de urgenţă, legile care prevăd abrogarea recursului compensatoriu, alegerea primarilor în două tururi şi impozitarea pensiilor speciale. Decizia a fost luată în Biroul Permanent condus de liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu. Decizia vine în contextul în care PNL a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un pachet de legi privind justiţia.

Pentru toate proiectele de lege vizate de PSD, Camera Deputaţilor care este forul decizional. Aşadar, dacă vor fi adoptate, legile vor merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Guvernul condus de Ludovic Orban îşi va angaja răspunderea pe un pachet de legi privind Justiţia, susţin surse politice pentru Adevărul. Ce presupune angajarea răspunderii? Opoziţia (PSD şi ProRomânia) pot depune moţiune de cenzură în termen de trei zile. Dacă moţiunea trece, Guvernul Orban e demis. Dacă nu, pachetul de legi se consideră adoptat. PNL are o majoritate extrem de fragilă: doar 7-8 voturi peste limită.

Guvernul îşi angajează răspunderea săptămâna aceasta pe recursul compensatoriu, pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe trecerea de la complete de doi la cele de trei judecători şi pe trecerea de la doi la patru ani în ce priveşte şcolarizarea pentru INM, a anunţat  vicepremierul Raluca Turcan după şedinţa conducerii liberale, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

 Guvernul Orban riscă să fie trântit după numai o lună. Ce presupune angajarea răspunderii pe pachetul Justiţiei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite