PSD, şedinţă pentru Congresul dorit de PNL. Ponta: Antonescu nu susţine propunerea lui Ţurcanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta, la Congresul PSD FOTO Eduard Enea
Premierul Victor Ponta, la Congresul PSD FOTO Eduard Enea

Social-democraţii s-au reunit astăzi, la sediul formaţiunii, pentru a discuta despre tensiunile apărute în alianţă, inclusiv despre propunerea liberalilor, de organizare a unui Congres în care Crin Antonescu să fie reconfirmat drept candidat oficial al USL la alegerile prezidenţiale.

Membrii PSD s-au întâlnit, astăzi, pentru a lua în discuţie ultimele evoluţii din cadrul coaliţiei de guvernare.

Recent, social-democrata Gabriela Firea a cerut ca lucrurile să fie tranşate în cadrul alianţei până la alegerile europarlamentare din luna mai. O clarificare îşi doresc şi liberalii, care au precizat că ar dori o revalidare a candidaturii liderului PNL, Crin Antonescu, la alegerile prezidenţiale din acest an.

În acest sens, liberalul Florin Ţurcanu a propus organizarea unui Congres al alianţei, în ciuda faptului că, teoretic, o astfel de măsură nu poate fi pusă în practică decât la nivelul fiecărui partid.

Premierul Victor Ponta a vorbit, la finalul şedinţei BPN a PSD, despre tensiunile apărute în cadrul coaliţiei de guvernare şi a precizat că a discutat cu preşedintele PNL Crin Antonescu, iar propunerea lui Florin Ţurcanu de organizare a unui Congres pentru revalidarea candidaturii la prezidenţiale a liderului liberal a picat.

“Domnul Antonescu mi-a spus că nu susţine propunerea domnului Ţurcanu. Ţurcanu are o problemă pentru c ă e aliat cu PDL la Botoşani. Nu ştiaţi cine e Ţurcanu dacă nu vorbea. Noi vrem USL, vrem să punem capăt regimului Băsescu, e un obiectiv pe care cred că îl au şi liberalii şi pe care nu l-am finalizat încă”, a declarat Ponta.

El a adăugat că primul obiectiv fundamental al PSD are în vedere finalul „regimului Băsescu“.

„Avem trei obiective fundamentale: în primul rând să încheiem în acest an ce am început în 2012 şi anume o schimbare adevărată în România, un final al regimului Băsescu, pentru că nu e suficient să plece Traian Băsescu din funcţie. E vorba de un sistem întreg, un sistem represiv, un sistem antidemocratic, antinaţional, care a fost construit în peste nouă ani de zile şi care trebuie să înceteze la sfârşitul anului 2014“, a spus Ponta.

Materiale pe aceeaşi temă:

Gâlceava din USL dezbină PNL

ÎNCORDARE Scandalul izbuncnit în USL dezvăluie un PNL şubred. Un segment din PNL cere organizarea unui nou Congres pentru revalidarea candidaturii  lui Crin Antonescu, în timp ce alţi liberali invită la calm

Firea: PNL a trădat. Au dat afară vicepreşedinţi PSD şi au instalat unii de la PDL

Senatorul PSD Gabriela Firea acuză PNL de trădare pe plan local şi susţine că gestul liberalilor de a înlocui conducerea PSD la nivel judeţean cu membri PDL are la bază “dorinţa de a face rău”.

Andronescu ia în calcul ipoteza ruperii USL: „Ar trebui să avem o discuţie în Birourile Permanente“

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, sâmbătă, că ruperea USL trebuie discutată la nivelul Birourilor Permanente ale celor două formaţiuni şi trebuie luată, în cele din urmă, o decizie. Totodată, ea a criticat reacţia preşedintelui PNL Ilfov Marian Petrache la declaraţiile făcute de senatorul PSD Gabriela Firea şi a opinat că “un domn nu ar face asemenea aprecieri”.

Purtătorul de cuvânt al PNL: „Dacă PSD crede că misiunea alianţei s-a încheiat, să iasă public să-şi asume asta“

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Cristina Pocora, a declarat vineri seara că, în cazul în care social-democraţii consideră că traseul coaliţiei de guvernare a ajuns la capăt, trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru destrămarea alianţei.

Început de an cu scandal în USL. PNL cere un nou Congres. PSD refuză

PSD şi PNL au început noul an exact aşa cum l-au terminat pe cel recent încheiat: cu scandal. Totul a început de la declaraţia Gabrielei Vrânceanu Firea, senator PSD, care a estimat ruperea USL în luna martie. Liberalii nu s-au lăsat mai prejos şi au cerut organizarea unui nou congres al USL, care să-l bată în cuie pe Crin Antonescu drept candidat la prezidenţiale susţinut şi de PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite