PSD înfiinţează azi Comisia de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Cine va fi preşedintele Comisiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu şi Liviu Dragnea
Traian Băsescu şi Liviu Dragnea

Plenul comun al celor două Camere va vota azi constituirea comisiei de anchetă a modului în care au fost organizate şi s-au desfăşurat alegerile prezidenţiale din 2009. Parlamentul a modificat Regulamentului Senatului şi Camerei Deputaţilor, astfel încât persoanele chemate la audieri vor fi obligate să vină în faţa Comisiei, în caz contrar riscând o anchetă penală. Deputatul PSD Oana Florea ar putea conduce Comisie, potrivit unor surse politice.

Potrivit unui amendament propus de către preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Eugen Nicolicea (PSD), membrii comisiei nu vor ancheta elementele care au generat suspiciuni de abuz în serviciu şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, suspiciuni care au declanşat ancheta penală in rem a Parchetului General.

”Nu pot face obiectul comisiei de anchetă acele aspecte care vizează începerea urmăririilor penale în infracţiunile prevăzute în clar în comunicatul Parchetului de pe lângă ÎCCJ. În clarificarea obiectivelor au mai fost aduse nişte nuanţări (...) În momentul în care se va întâmpla ca noi să găsim nişte aspecte care ar putea să aibă conotaţii penale sau ar putea să intre în obiectul de anchetă prevăzut prin aceste comunicate sau cele care vor fi date, Parlamentul întrerupe controlul pe aceste controlul pe aceste subiecte şi trimite toate documentele către Parchet, pentru că respectăm seapraţia puterilor în stat”, a declarat Eugen Nicolicea.

Iniţial, liderul PSD Liviu Dragnea, s-a oferit să conducă această comisia de nchetă, însă ulterior s-a răzgândit. Întrebat, marţi, la Parlament, dacă va conduce comisia, Liviu Dragnea a spus că, cel mai probabil, nu. „Nu ştiu, nu cred. Nu ma fost niciodată hotărât, numai din presă aflam că o să conduc eu comisia”, a răspuns preşedintele PSD. Potrivit unor surse politice, cele mai mari şanse pentru a prelua şefia comisiei le are deputatul PSD Oana Florea, vicepreşedintele Comisiei Juridice. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite