PSD încurajează mamele să dea statul în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamele vor alege cât stau cu cel mic (foto arhivă)
Mamele vor alege cât stau cu cel mic (foto arhivă)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, a anunţat vineri că social-democraţii încurajează mamele să dea statul în judecată în legătură cu durata concediului maternal.

Radu Moldovan a vorbit vineri, la Bistriţa, despre premierul Emil Boc şi despre hotărârea Guvernului privind durata concediului maternal şi cuantumul indemnizaţiei. „Am văzut poziţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) privind Ordonanţa de Urgenţă Botiş-Boc prin care este atacat un domeniu sensibil, mămicile şi copiii. Cu siguranţă că Emil Boc nu va ţine cont de această decizie, dar PSD va încuraja mamele să acţioneze statul în judecată“, a spus Moldovan.

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că social-democraţii sunt alături de mame şi sunt împotriva măsurii luate de către Guvern. „E o măsură criminală, eu cred că ceea ce se întâmplă în prezent ţine de comuna primitivă. Mă refer că mamele îşi consultă ginecologii pentru a naşte înainte de 31 decembrie 2010“, a spus acesta.

Conform CNCD, statul trebuie să plătească indemnizaţie de creştere a copilului după vechea formulă şi pentru cei concepuţi înainte de 1 ianuarie 2011, dată la care intră în vigoare actul normativ prin care sunt diminuate drepturile.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite