PSD impune propriul calendar pentru învestirea Guvernului Orban. Votul decisiv, lunea viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi Lia Olguţa Vasilescu. FOTO Inquam Photos / George Călin
Viorica Dăncilă şi Lia Olguţa Vasilescu. FOTO Inquam Photos / George Călin

Conducerea Parlamentului, controlată de PSD, nu a fost de acord cu varianta de calendar propusă de Ludovic Orban pentru învestirea noului Guvern, ci a venit cu un calendar diferit, audierile fiind întinse pe mai multe zile.

Ludovic Orban şi PNL au încercat să obţină audierea miniştrilor propuşi pentru ziua de marţi, iar votul pentru învestire să fie miercuri. 

Însă PSD, partid care controlează conducerea Parlamentului, a respins varianta PNL şi şi-a impus punctul de vedere. Potrivit unor surse politice, reprezentantul Pro România s-a abţinut la vot, în timp ce PSD a avut 13 voturi „împotriva” propunerii Opoziţiei.

Audierile miniştrilor propuşi vor avea loc în mai multe zile, adică marţi şi miercuri. De asemenea, votul plenului reunit pentru învestire va fi dat de abia luni, potrivit unor surse politice.

„Prin consens s-a adoptat ca pentru candidaţii la posturile de ministru audierile vor fi în ziua de marţi şi miercuri, de dimineaţă de la 9.00 până seara. Am căutat să evităm încălecarea mai multor comisii. Iar pentru luni, s-a decis de asemenea, în unanimitate, ca luni la ora 14.00, să aibă loc şedinţele reunite învestitura Guvernului”, a afirmat Teodor Meleşcanu, după şedinţa de luni a Birourilor Permanente reunite 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite