PSD: Imaginea României normale, clamate de Iohannis, un stat în care guvernanţii se luptă pentru funcţii, nu pentru soluţii pentru depăşirea crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO Inquam Photos / George Călin

Social-democraţii au transmis că „reforma” în viziunea preşedintelui Klaus Iohannis înseamnă înlocuirea a mii de directori de şcoli cu pilele PNL, ordonanţă de urgenţă pentru modificarea justiţiei, în dispreţul românilor care au votat la referendum şi nerespectarea legilor care asigură veniturile decente pentru milioane de salariaţi şi pensionari.

„«Reforma» în viziunea preşedintelui Iohannis înseamnă înlocuirea a mii de directori de şcoli cu pilele PNL, OUG de modificare a justiţiei în dispreţul românilor care au votat la referendum şi nerespectarea legilor care asigurau venituri decente pentru milioane de salariaţi şi pensionari.

Aceasta este imaginea României normale, clamate de Iohannis în această seară: un stat în care guvernanţii se luptă pentru funcţii, nu pentru soluţii pentru depăşirea crizei sanitare. Totul sub ochii îngăduitori ai tătucului de la Cotroceni.

În loc să «reformaţi» Educaţia prin impunerea politrucilor în locul directorilor cu performanţe, mai bine daţi-le o şansă la un trai decent în viitor copiilor României şi deschideţi şcolile!”, arată o postare de marţi seara pe pagina de Facebook a PSD. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că măsura îngheţării salariilor i se pare una justă, că trebuie să fim foarte conştienţi că economia a suferit şi că nu poate fi vorba de mărirea unor lefuri bugetare în 2021 înainte de ieşirea din criza economică.

Şeful statului a mai spus că ordonanţa de urgenţă prin care s-a amânat aplicarea dispoziţiilor legale referitoare la compunerea completurilor de apeluri a reprezentat o „situaţie excepţională”, „o situaţie creată de PSD”.

Întrebat dacă promite că nu vor mai exista astfel de ordonanţe pe justiţie, şeful statului a răspuns afirmativ.

„Acum, cu un nou Parlament care ştie care e miza, care ştie că trebuie reparate legile justiţiei, nu vor mai exista astfel de excepţii şi am subliniat în discuţiile cu guvernanţii acest lucru foarte clar”, a susţinut el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite