„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 are ca principal scop obţinerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice (naţionale şi europene), prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii” (din Comunicatul DNA).

Îşi imaginează cineva ca DNA ar lansa astfel de acuzaţii împotriva celui de al treilea om în stat, şi şeful celui mai mare partid, fără să aibă probe beton?

Cel mai probabil, ceilalţi coinculpaţi îşi vor recunoaşte faptele, în încercarea de a-şi salva pielea. Cariera politică a lui Dragnea s-a terminat. Dar colegii săi din PSD nu realizează acest fapt elementar. Preferă să ducă partidul într-un proces de sinucidere colectivă.

Nimic nu poate opri tăvălugul justiţiei. Dacă existau şanse, actuala coaliţie ar fi schimbat de mult legile justiţiei. Dar nu au nici o şansă în faţa opoziţiei populaţiei, corpului magistatilor şi a UE.

Şi teoriile conspiraţioniste, cu statul paralel, perpendicular, cu foşti ofiţeri care declară vrute şi nevrute, dar fără probe, nu mai ţin. Cu excepţia a două posturi tv, nimeni nu le dă vreo atenţie.

În vremurile când justiţia nu era aşa de puternică, Bivolaru, Nicolescu s-au ales cu ani grei de puşcărie, deşi au fost susţinuţi de colegi pe treptele parchetelor. De atunci s-au schimbat multe lucruri, în favoarea justiţiei independente.

Şi ce aşteaptă conducerea PSD? Să vină o nouă condamnare în dosarul „Bombonica”? Să ajungă Dragnea să fie ridicat cu cătuşe din sediul PSD? Realizează conducerea că PSD ar fi atunci un partid mort?

Nu există o situaţie similară în ţări civilizate. Dacă PSD nu realizează ce piatră de moară are atârnată de gât, atunci îşi merită soarta.