PSD: Dreptul românilor din diaspora de a vota la referendum nu va fi restrâns

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președintele FADERE, Daniel Tecu
Președintele FADERE, Daniel Tecu

PSD a transmis un comunicat în care anunța că dreptul românilor din diasporă de a vota la referendum nu va fi restrâns sub nicio formă, informează ziare.com.

„Atragem atenția asupra faptului că dreptul românilor din diasporă de a-și exprima votul la referendumul privind demiterea președintelui Băsescu este unul garantat și nu va fi restrând sub nicio formă", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, PSD se delimitează și de opinia liderului PSD Italia, Marian Mocanu, care a spus că diaspora nu ar trebui să viteze la referendumul pentru suspendarea lui Băsescu.

„Punctul de vedere exprimat de Marian Mocanu este unul strict personal și nu reflectă în niciun fel poziția oficială a PSD. Dimpotrivă, PSD se delimitează de o astfel de opinie și o respinge în mod categoric", arată social-democrații.

„PSD îi îndreamnă pe toți românii din țară și de peste hotare să se prezinte pe 29 iulie la referendum și să își exprime în mod legitim alegerea, indiferent care este opțiunea lor la vot. FADERE își exprimă îngrijorarea față de evenimentele derulate în ultimele două săptămâni în România și solicită urgent Guvernului României să facă demersurile necesare pentru a crea toate condițiile ca orice român din Diasporă să aibă posibilitatea de a vota", se arată într-un comunicat al asociației.

Federația Asociațiilor de Români din Europa amintește că dreptul la vot este prevăzut de Constituția României, iar Guvenrul are obligația de a crea toate condițiile pentru ca acest drept să fie asigurat și respectat.

„Sunt cunoscute locurile în care se regăsesc cele mai importante comunități de români din Europa. De accea solicităm ca în toate aceste locuri să fie amenajate suficiente secții de votare. Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Statistică din țările europene, în acest moment doar în Diaspora europeană locuiesc peste 4 milioane de cetățeni români", se mai arată în comuncatul semnat de președintele FADERE, Daniel Tecu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite