PSD a descoperit o „eroare materială“ în legea defăimării. PNL: Un tertip

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD susţine că în raportul elaborat de Comisia juridică există o eroare materială imputabilă personalului administrativ, situaţie care a dus la „acuzaţii nefondate în spaţiul public“, în vreme ce liberalii spun că social-democraţii recurg la un „tertip pentru a minimiza pierderile de imagine'“.

„Amendamentul iniţiatorului, aflat la punctul c) al articolului 1, definea grupul social ca fiind «categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, orientare sexuală, origine socială, dizabilităţi, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV /SIDA». Acest amendament, care prevedea eliminarea din varianta iniţială a legii a sintagmelor «apartenenţa politică» şi «avere», a fost adoptat în integralitate de Comisia Juridică. Dintr-o eroare repetată şi inexplicabilă a personalului administrativ din cadrul Comisiei Juridice, pe documentele de lucru ale Comisiei şi pe site-ul Camerei Deputaţilor a apărut o variantă a amendamentului care conţinea formularea «avere»'“, arată deputaţii social-democraţi Ciprian Nica şi Daniel Florea într-un comunicat de presă dat publicităţii vineri de PSD.

Ei susţin că această eroare materială va fi îndreptată în şedinţa de plen în care se va discuta Legea defăimării „pentru clarificarea situaţiei şi stoparea acuzaţiilor nefondate apărute în ultimele zile în spaţiul public'“.

Deputaţii PSD cer „o anchetă administrativă de urgenţă pentru a identifica persoanele care se fac responsabile de aceste greşeli inadmisibile şi pentru a preîntâmpina alte asemenea incidente''.

În replică copreşedintele PNL Alina Gorghiu a subliniat că PSD încearcă să ascundă adevăratele probleme din lege în spatele acestei „erori materiale“'.

„PSD va căuta orice tertip pentru a minimiza pierderile de imagine pe care le au prin încercarea de cenzură şi de băgare a pumnului în gură societăţii româneşti. Conducerea Comisiei juridice, biroul acesteia şi majoritatea membrilor aparţin PSD şi majorităţii create de PSD. Văzând inflamarea opiniei publice din cauza acestei cenzuri odioase, tipic coministe, vor să mai minimalizeze din pierderi'“, a declarat Gorghiu pentru Mediafax.

Ea a arătat că nici măcar retrimiterea proiectului la comisie „nu înseamnă că problema s-a rezolvat''. '„PNL a cerut retragerea proiectului şi a invocat tot felul de probleme de text, de substanţă, de principii de lege. Nu vom avea linişte până când proiectul nu va fi respins definitiv de Camera Deputaţilor, pentru că PSD are acest obicei ca în momente în care publicul sau Parlamentul nu este foarte atent introduce textul şi îl promovează“, a arătat Gorghiu.

Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a declarat joi că Legea defăimării sociale este „modernă şi necesară“, iar social-democraţii nu se vor răzgândi în ceea ce o priveşte, reprosându-şi doar că nu a fost explicată suficient de bine. El a arătat că PSD va susţine legea iniţiată de Liviu Dragnea şi o vor vota cel mai probabil săptămâna viitoare.

Citeşte şi: 

Alina Gorghiu l-a confundat pe Vasile Blaga cu Liviu Dragnea. Cum a reacţionat copreşedintele PNL

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, l-a confundat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă pe Vasile Blaga cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. După gafa sa, Gorghiu s-a scuzat, motivând că încurcătura s-a produs din cauza faptului că liderul PSD a fost foarte prezent în spaţiul public, în ultimele zile.

Marian Neacşu: Nu sunt şanse ca PSD să se răzgândească în privinţa susţinerii legii toleranţei

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a spus că nu există nicio şansă ca PSD să retragă proiectul de lege care pedepseşte „defăimarea socială“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite