PSD, în degringoladă accelerată. Şi odată cu el şi România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni de bază ai PSD, care cunosc problemele interne ale acestui partid, decid să fugă din corabia care se scufundă. Şi să arate ţării în ce pericol ne aflăm cu toţii, pentru că problema a devenit a întregii Românii. Exact perioada premergătoare căderii lui Ceauşescu. Dragnea şi Dăncilă ne arată cum România merge spre cele mai înalte culmi de progres, dar leul a luat-o la vale, iar băncile refuză să mai împrumute statul.

Doi foşti premieri şi un comisar european descriu situaţia dramatică prin care trecem

Victor Ponta şi Mihai Tudose sunt foşti premieri din partea PSD. Se poate presupune că ştiu ce vorbesc când descriu dezastrul spre care ne îndreptăm. Mihai Tudose, cel care spunea cândva că „nu înţeleg conceptul de stat paralel“, explică cum problemele penale ale lui Dragnea au pus pe făraş întreg partidul, pentru că lupta cu justiţia a oripilat o ţară întreagă şi pe partenerii noştri din UE şi America. Că mai sunt cazuri punctuale de erori sau abuzuri judiciare, peste tot sunt. Dar există mecanisme şi instituţii care le îndreaptă. Nu blamezi şi lupţi împotriva justiţiei pentru acele cazuri. În plus, Dragnea a înţeles să conducă o ţară subordonându-şi toate instituţiile importante ale ţării. Ce separaţie a puterilor în stat, ce independenţa justiţiei şi a BNR, toată ţara ar trebui să funcţioneze la ordinele lui Dragnea.

Corina Creţu, comisar european din partea PSD, descrie şi dânsa incapacitatea guvernului român de a absorbi fondurile europene la care avem dreptul. Şi a trecut în barca lui Ponta, odată cu alţi lideri importanţi ai PSD.

Unde suntem?

Dragnea l-a mandatat pe Darius Vâlcov, condamnat în primă instanţă la 8 ani şi jumătate de închisoare, să conducă întreaga ţară. Ministerul de Finanţe, în care Teodorovici e doar un figurant, ANAF-ul, la care şi-a pus o persoană apropiată dar fără experienţa necesară. Mai nou, vrea să ajungă guvernatorul BNR, într-o ţară în care „totul se poate“, cum îi spune şeful său Dragnea. Consecinţele acestei delegări de responsabilităţi:

  • Leul a luat-o la vale, atrăgând scumpiri în lanţ şi scăderea nivelului de trai. Doar asta ştiu socialiştii. Dau bani ca să câştige alegerile, apoi produc inflaţie ca să aducă banii înapoi.
  • Băncile nu mai vor să împrumute statul român, şi ca urmare a OUG-ului de „lăcomie“. De fapt, de prostie.
  • În consecinţă, MFP s-a aruncat asupra bufferului de 6 miliarde euro, de la Trezoreria statului, pentru a putea plăti pensii şi salarii vreo câteva luni.
  • Regimul vrea să confişte rezervele valutare ale BNR, lăsând ţara în voia valurilor economiei mondiale, exact ca în 1996, sau în 2009-2010.
  • MFP nu este în stare să prezinte bugetul pe 2019, tot amână prezentarea lui în guvern. Pentru că nu au bani să acopere tot ce „au dat“, din creierul lui Vâlcov.
  • Primarii de mari oraşe si municipii sunt revoltaţi de politica financiară a lui Darius Vâlcov, care le confiscă o parte importantă a veniturilor lor.

Cum poate fi oprită degringolada PSD şi a României?

În toate ţările democrate o astfel de situaţie economică poate fi oprită prin eliminarea partidelor vinovate de la guvernare. Democratic, prin pierderea majorităţii parlamentare. Deja la Camera Deputaţilor coaliţia de guvernare nu mai are majoritate. Iar UDMR pune pentru susţinere condiţii inacceptabile societăţii româneşti. Este posibil ca mulţi alţi oameni de bază din PSD să fugă fie la Pro România, partidul lui Ponta, fie la alte partide. Nu văd cum poate fi trecută legea bugetului de stat, alte legi importante, fără ca PSD-ALDE să aibă majoritate lejeră în parlament. Şi ALDE ar trebui să înţeleagă că dacă intră în alegerile europarlamentare girând aiurelile economice produse de Vâlcov, riscă să nu mai conteze.

Începutul sesiunii parlamentare ne poate aduce schimbări majore în actuala structură parlamentară. Ar fi o dovadă că parlamentarii cinstiţi şi conştienţi au înţeles încotro se îndreaptă România, vor şi pot să oprească degringolada care ne duce în prăpastie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite