MRU anulează şedinţa coaliţiei de guvernare. PSD votează împotrivă, UNPR - pentru. Oprişan: Dacă aş fi fost eu prim-ministru, mi-aş fi riscat piciorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rovana Plumb, omul numărul doi în PSD
Rovana Plumb, omul numărul doi în PSD

Biroul Politic Naţional al PSD s-a reunit, astăzi, sub comanda Rovanei Plumb, în prima şedinţă a conducerii partidului de când premierul Victor Ponta a plecat în Turcia. Principalul subiect pe ordinea de zi a fost votul pentru Mihai Răzvan Ungureanu, propus de Iohannis la şefia SIE.

UPDATE Parlamentul va vota mâine, la ora 17.00, noul director al SIE, după cum au stabilit cele două Birouri Permanente. Mihai Răzvan Ungureanu este propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru şefia serviciului de informaţii. MRU va fi audiat de comisiile de specialitate ale Parlamentului în această după-amiază sau mâine dimineaţă.

UPDATE Tăriceanu: Coaliţie se numeşte atâta vreme cât un grup de parteneri, că sunt partide sau persoane, funcţionează cu o anumită coeziune. Când nu există coeziune în decizii, atunci toate deciziile încep să nu mai semene cu o decizie bazată pe interesul comun, ci mai degrabă pe interese individuale.

UPDATE După şedinţa PSD, preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, şi liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, au mers la Guvern, pentru o discuţie cu liderul UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea.

UPDATE Şedinţa colaiţiei de guvernare, porogramată pentru luni dumpă-amiază, a fost anulată, după ce PSD a anunţat că nu suţine numirea lui Mihai Răzvan ungureanu la şefia SIE, iar UNPR a a anunţat, dimpotrivă, că susţine propuenrea preşedintelui Iohannis.

UPDATE  PSD nu îl susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), urmând ca parlamentarii social-democraţi să decidă, luni după-amiaza, dacă vor acorda un vot negativ sau nu se vor prezenta la vot, a anunţat preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb.

UPDATE Rovana Plumb, la începutul şedinţei: ”Începem săptămâna cu decizii importante. Vreau să salut prezenţa colegului nostru, a domnului general şi prim-ministru interimar, preşedinte al UNPR Gabriel Oprea şi să încep prin a vă spune că în ultima perioadă am vorbit cu colegii din teritoriu dar şi cu simpatizanţi şi membri ai partidului. Vreau să vă spun că PSD este un partid unit, stabil. De asemenea guvernarea va continua, este o guvernare stabilă”, a preczat Plumb, menţionând că şi în Parlament lucrurile merg bine. 

UPDATE. Liderul UNPR Gabriel Oprea a anjuns la sediul PSD. Este pentru a doua oară consecutiv când Gabriel Oprea participă la şedinţele conducerii PSD, deşi el este preşedintele altui partid.

UPDATE  La şedinţă a venit şi preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, care a fost întrebat, la intrarea în sediul PSD, dacă a mai vorbit cu Victor Ponta în ultima vreme.

"Da, am vorbit cu Victor Ponta. Victor Ponta are perfectă dreptate în acest moment, sigur, dacă eu aş fi fost prim-ministru m-aş fi întors imediat, mi-as fi riscat piciorul. Victor Ponta nu vrea să-şi rişte sănătatea din acest punct de vedere şi are dreptate. Deci, si eu tin la piciorul lui, stiti foarte bine că mi-e drag din acest punct de vedere. PSD este un partid mare a cărui putere stă in suma liderilor de valoare pe care îi are atât în plan local, cât si în plan central",  a spus liderul PSD Vrancea.

Tot mai multe critici

Şedinţa conducerii PSD vine pe fondul unor nemulţumiri apărutre în partid, după ce vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat că va vota pentru numirea lui MRU la SIE, chiar dacă guvernează alături de PSD.

În lipsa lui Victor Ponta, coordonatorul politic al partidului, Liviu Dragnea a făcut un tur de forţă al organizaţiilor din teritoriu şi le-a explicat pesediştilor cum absenţa şefului de partid a provocat dezorientare şi tulburări în formaţiune. Dragnea, care a demisionat recent din Guvern, dar şi din funcţia de preşedinte executiv al partidului, a insistat că PSD nu poate vota în favoarea numirii lui Ungureanu la SIE şi a vorbit despre tensiunile din coaliţie. „Este o perioadă în care această lipsă tulbură foarte mult partidul şi tulbură şi coaliţia cu efecte în exercitarea actului de guvernare. Ne dorim să se întoarcă cât mai repede”, a spus Dragnea, după întâlnirea cu organizaţia PSD Maramureş.

În acelaşi stil a vorbit Dragnea şi la Oradea: „Am avut o guvernare foarte bună. Dar nu putem rămâne în orice condiţii. Pentru că o guvernare bună este o guvernare coerentă, în care toţi partenerii de coaliţie funcţionează, aşa cum a funcţionat până acum“.

La Piteşti, Liviu Dragnea a trecut la ameninţări fără echivoc la adresa UNPR. „Vrem cu tărie să continuăm guvernarea, dar nu în orice condiţii. Dacă UNPR va vota pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, atunci probabil că vom intra într-o altă etapă de colaborare. Noi nu putem să stăm să aflăm de la televizor cum să votăm pentru anumite proiecte. Orice s-ar întâmpla, PSD este un partid puternic şi cu cele mai bine definite structuri, de aceea se tot încearcă distrugerea sa“, a mai spus el.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite