PSD cere începerea unei anchete cu privire la „autodenunţurile publice” ale unor lideri PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sigla PSD FOTO Sigla PSD / Inquam Photos / Octav Ganea
Sigla PSD FOTO Sigla PSD / Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democraţii atrag atenţia asupra unui fenomen de politizare a instituţiilor publice şi cer începerea unei anchete cu privire la declaraţiile făcute de anumiţi lideri din PNL, despre care spun ca sunt „autodenunţuri”.

„PSD solicită intervenţia urgentă a organelor de anchetă în urma autodenunţurilor publice exprimate de lideri ai PNL cu privire la politizarea grosolană a unor funcţii din companiile sau instituţiile de stat, ce ar fi trebuit atribuite prin concurs şi nu după afinităţile politice ale candidaţilor”, au transmis social-democraţii într-un comunicat de presă.

Ei au explicat că în cadrul cursei pentru şefia PNL, au ieşit la iveală faptul că liderii din PNL şi-au folosit influenţa politică pentru obţinerea unor foloase necuvenite.

„Campania internă pentru şefia PNL a scos la lumină faptul că liderii PNL şi-au folosit în mod sistematic influenţa politică pentru a obţine foloase necuvenite în favoarea unor membri sau apropiaţi ai PNL, ceea ce constituie o infracţiune de corupţie, potrivit legii penale din România. Din discursurile şi declaraţiile enunţate în lupta internă din partid rezultă în mod clar că au existat intervenţii politice ale unor lideri PNL pentru numirea sau destituirea unor persoane din inspectoratele şcolare sau  companiile de stat, precum Poşta Română sau Transelectrica”, au completat ei. 

Social-democraţii sunt de părere că preşedintele Klaus Iohannis şi premiedrul Cîţu sunt vinovaţi pentru această politizare.  

<<Preşedintele Iohannis, care a girat guvernele de dreapta, şi premierul Cîţu care conduce actualul Executiv sunt direct responsabili de politizarea deşănţată şi generalizată care se desfăşoară sub ochii lor. Se confirmă, astfel, că Dreapta i-a minţit grosolan pe români cu promisiunile din Programul de guvernare, în care se anunţa ritos „promovarea unui management performant, depolitizat şi integru în companiile de stat”, „autonomia şi depolitizarea şcolii” sau „depolitizarea funcţiei publice şi stabilirea clară a poziţiilor politice în structura administrativă”>>, au mai transmis social-democraţii.

În cazul despre care vorbesc social-democraţii, referitor la inspectoratul şcolar, Ludovic Orban a declarat, fiind întrebat despre demiterea Lilianei Murguleţ din funcţia de inspector şcolar general al judeţului Argeş, că nu ştia că are o colegă senator care conduce „Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi că inspectorii şcolari sunt schimbaţi la comandă politică”. Inspectorul a fost demis după ce Alina Gorghiu a solicitat public demiterea pe motiv că a dus politicul în şcoală ca să asigure victoria unui lider în filiala Piteşti.

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a atras atenţia luni că inspectorul şcolar general al judeţului Argeş trebuie demis de urgenţă pentru că a dus politicul în şcoală şi elevii în politică ca să fie asigurată victoria la alegerile interne ale partidului a unui anume lider la PNL Piteşti. „Inspectorul şcolar general «a înscris elevi de liceu în partid, deşi conform convocatorului, drept de vot au doar membri cotizanţi până la 31 decembrie»”, a adăugat ea.

Horia Grigorescu a vorbit, marţi seară, la alegerile din cadrul filialei Sector 4 a PNL despre mandatul său la Poşta Română, declarându-se mândru de modul în care a transformat instituţia dintr-un fief al PSD într-unul al PNL.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite