PSD Brăila, prima organizaţie care i se opune lui Dragnea şi este de acord cu Ecaterina Andronescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii organizaţiei PSD Brăila sunt de acord cu fostul premier Mihai Tudose, persoană care a propus, săptămâna trecută, dezbaterea în interiorul formaţiunii a solicitărilor făcute de Ecaterina Andronescu, printre care retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului şi schimbarea echipei guvernamentale.

Publicaţia Obiectiv Vocea Brăilei îi citează pe preşedintele PSD Brăila, preşedintele executiv al formaţiunii din Brăila, dar şi pe primarul şi preşedintele CJ, care spun că sunt de acord cu propunerile făcute de Mihai Tudose în ceea ce priveşte discutarea mai mult detalii despre funcţionarea partidului şi cum sunt luate deciziile. „Eu cred că este nevoie de o discuţie în partid şi nu numai pe temele supuse atenţiei de dna Andronescu. A fost şi scrisoarea dlui Bădălău din ianuarie, da? Şi aceea a rămas, cumva, nediscutată. Poate greşea, dar hai să vorbim înăuntru şi cu un ton civilizat, cu argumente pro sau contra, nimeni nu deţine adevărul absolut”, a declarat Mihai Tudose pentru Mediafax, săptămâna trecută. 

Alţi lideri ai PSD din Brăila au mers pe o linie asemănătoare cu Tudose.  „Eu apreciez faptul că fiecare coleg de-al nostru, membru de partid, are dreptul să îşi exprime un punct de vedere pe întreaga problematică a societăţii româneşti. Din această perspectivă cred că dreptul la opinie – apropo de doamna Andronescu -, nu poate fi, şi nu trebuie sancţionat!“, a declarat Ion Rotaru, preşedintele PSD Brăila. 

La rândul său, Aurel Simionescu (preşedinte executiv PSD Brăila) a precizat: „Categoric este nevoie de o dezbatere. S-a adunat o serie întreagă de evenimente, unele mai plăcute, altele mai puţin plăcute. Şi atunci, mi se pare firesc ca lucrurile să poată fi discutate în interiorul partidului, în forurile lui de conducere – că e Comitet Executiv, că e Birou. Dar ar trebui ca lucrurile astea să pornească şi de jos în sus. Adică să avem o serie întreagă de dezbateri în comitetele executive judeţene, colegii noştri care ne reprezintă la Bucureşti să se ducă acolo cu punctul de vedere al organizaţiei. Că nu e vorba de punctul de vedere al unei persoane“, a declarat Simionescu.   

„Susţin 100% declaraţiile domnului Mihai Tudose. Sunt de acord. Chiar consider că dezbaterile pe aceste teme trebuia să le avem mai demult, pentru ca anumite situaţii care s-au întâmplat în ultima perioadă să fi fost astfel evitate“, a afirmat şi primarul Brăilei, Marian Dragomir.

Senatoarea Ecaterina Andronescu a declarat luni, la Adevărul Live, că se aşteaptă să fie exclusă din PSD şi a cerut partidului să se deschidă dialogului, mesajul fiind transmis la aproape o săptămână decând i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului şi schimbarea Guvernului Dăncilă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite